Pris till Troldtekt: En av årets bästa lösningar för restauranger och barer

Troldtekts Cradle to Cradle-certifierade designlösningar baserade på cementtypen FUTURECEM™ vann pris vid ”Die schönsten Restaurants & Bars 2023”. Priset delas ut av det tyska förlaget Callwey, som uppmärksammar restauranger där man har tänkt på detaljerna i inredningen.

22.03.2023

I restauranger och barer kan man förhöja matupplevelsen med hjälp av snygg och funktionell inredning. Detta vill det tyska förlaget Callwey uppmärksamma med designpriset ”Die schönsten Restaurants & Bars”, som i år delas ut för femte gången – med Troldtekt som en av vinnarna.

Det är Troldtekts designlösningar baserade på den koldioxidreducerade cementtypen FUTURECEM som har fått pris i kategorin ”Årets lösning – vägg- och golvdesign”. De prisbelönta lösningarna kombinerar ett hälsosamt inomhusklimat, bra akustik och formstark design.

– Vi är stolta över att få pris av Callway, vilket vi även fick 2022 och 2021. För oss är det viktigt att ge byggherrar, arkitekter och designers stor flexibilitet att inreda restauranger och barer med en kombination av bra akustik och estetik. Vi vill rikta ett stort tack till Callwey och juryn för att de lyfter denna viktiga fråga, säger Steffen Riedmann, Country Manager på Troldtekt GmbH.

Trä och koldioxidreducerad cement

Precis som Troldtekts övriga produkter med cementbunden träull är designlösningarna – både naturfärgade och målade i standardfärger – certifierade på guldnivå enligt det hållbara designkonceptet Cradle to Cradle.

Användningen av cementtypen FUTURECEM innebär att akustikplattorna har ett koldioxidavtryck som är 26 respektive 38 procent lägre än Troldtekt baserat på traditionell cement, sett till hela livscykeln. Den andra råvaran i akustikplattorna är rödgran från certifierade danska skogar (FSC®C115450 och PEFC™).

– Att besöka en restaurang eller bar ska vara en positiv upplevelse. Inredning och inomhusklimat är en viktig del av upplevelsen. Allt fler restauranger satsar på bra akustik och väljer dessutom hälsosamma byggmaterial för att förstärka det visuella intrycket. Här passar våra lösningar bra in, säger Steffen Riedmann.

Troldtekts designserie omfattar 11 olika akustiklösningar som med hjälp av olika CNC-frästa mönster, färger och dimensioner kan skapa rätt stämning på restauranger och barer. 

 

Läs mer om Troldtekts designlösningar

Se inspirerande restauranger och barer med Troldtekt-lösningar

Besök vår temasida om restauranger

Photo: Olaf Wiechers
Photo: Olaf Wiechers, arkitekt

FAKTA: ”Die schönsten Restaurants & Bars 2023”

  • Priserna delas ut till restauranger, barer, bistroer och caféer. Arkitekter, byggnadsplanerare och krögare i Tyskland, Österrike och Schweiz uppmuntras att skicka in sina bästa projekt.
  • Bakom priserna står förlaget Callwey i samarbete med bdia Bund Deutscher Innenarchitekten, Deutscher Hotel- und Gaststättenverband e. V. (DEHOGA Bundesverband), gastronomimässan INTERNORGA och SIGNAL IDUNA Gruppe samt medierna AHGZ Allgemeine Hotel- und Gastronomiezeitung, IDEAT, FALSTAFF PROFI och GastroSuisse med GASTROjournal.
  • Totalt 50 projekt i olika kategorier fick ta emot priser vid årets gala. Bland dessa fanns Troldtekts Cradle to Cradle-certifierade designlösningar baserade på FUTURECEM.
  • Vinnarna finns med i årsboken ”Die schönsten Restaurants & Bars”. Läs mer och beställ boken på Callweys hemsida.