Utmärkelse: Troldtekt® v-line är ”Architects' Choice” för bostaden

Akustiklösningen Troldtekt v-line har just lyfts fram som en av de bästa för enfamiljshus vid prisutdelningen Häuser des Jahres. Här har de tyska arkitekterna röstat in Troldtekt v-line på hederslistan. Det är förlaget Callwey som står bakom priset.

18.10.2023

Med Troldtekt v-line får bostadsägare en karaktärsfull och enhetlig takyta som säkerställer god akustik i rummet. Nu har de formstarka akustikplattorna fått en utmärkelse vid Häuser des Jahres, som är en del av prisutdelningen Best of Architecture 2023.

Det är förlaget Callwey som arrangerar prisutdelningen. Alla de hedrade projekten presenteras därefter i Callweys snygga publikation som lyfter fram Tysklands snyggaste enfamiljshus.

Troldtekt v-line finns med på listan över ”Architects' Choice” - en utmärkelse för både nationella och internationella företag vars produkter bidrar positivt till de tyska familjebostäderna. Listan har utarbetats baserat på en online-omröstning bland Tysklands 100 främsta arkitektbyråer.

Ger lugn i rummet – även visuellt

Utmärkelsen går till debåda nya produktvarianterna, Troldtekt v-line 1way och Troldtekt v-line 2way. De har frästa v-spår i ytan, vilket ger rummet ett visuellt lugnt uttryck med långa linjer. Samtidigt ger undertaket ett akustiskt lugn, så att man kan prata med varandra även i stora rum med många hårda material.

Med varianten Troldtekt v-line 2way bryts de genomgående linjerna på längden av linjer på tvären där plattornas ändar möts. En vit eller ljus variant av 2way ger ett karaktärsfullt mönster som tydligt framträder i rummet.

Precis som övriga Troldtekt produkter av cementbunden träull har Troldtekt v-line erhållit Cradle to Cradle-certifieringen på guldnivå. Akustikplattorna tillverkas av rödgran från certifierade danska skogar (FSC® C115450 och PEFC™) och cement av danska råvaror. 

Det är andra gången som förlaget Callway placerar Troldtekts lösningar bland de bästa för privatbostäder. 2022 var det serien med Troldtekt designlösningar – som de nya Troldtekt v-line varianterna är ett komplement till – som vann utmärkelsen när de bästa lösningarna för privatbostäder delades ut 2022.