Nya designlösningar vinner välkänt tyskt designpris

7:e aug. 2019

Troldtekts nya serie designlösningar, som ger arkitekter spännande möjligheter att kombinera god akustik med personliga uttryck, har vunnit ICONIC Awards 2019. Det prestigefyllda tyska designpriset delas ut av German Design Council vid en ceremoni i München i oktober 2019.

”Troldtekt® line”, ”Troldtekt® tiles”, ”Troldtekt® curves” och sex andra nya designlösningar har skapats för största möjliga frihet i arkitekturen. De olika designlösningarna kan varieras och även skalas upp eller ned, så arkitekterna kan skapa sina helt egna mönster och rytmer i designen. Och det tyckte juryn om vid ICONIC Awards 2019.

Här pekas Troldtekts designlösningar ut som vinnare i kategorin ”Innovative Architecture”. Andrej Kupetz, som är vd och juryns ordförande för ICONIC Awards, säger i motiveringen:

– Troldtekt har utvecklat en estetiskt och funktionellt övertygande lösning, vars fördel ligger i kombinationen av individualisering och standardisering. Dessa diametralt motsatta egenskaper ger arkitekter största möjliga flexibilitet till ett rimligt pris – och med 100 procent naturliga material. I Troldtekts designlösningar förenas välgrundat material-knowhow med innovativ styrka.

Designpriser ger stolthet

ICONIC Awards hyllar visionär arkitektur och innovativa, hållbart tillverkade produkter. Under 2015 vann Troldtekt sin första ICONIC Awards med den vågformade akustikplattan Troldtekt® wave, som senare under året även vann pris vid German Design Award.

Två år senare, under 2017, var det den kubformade akustikplattan Troldtekt® romb som fick ta emot bägge de tyska designpriserna. Och nu kan den nya Troldtekt-designlösningen bli den tredje Troldtekt-akustiklösningen som ger ”dubbelvinst”, eftersom designlösningarna också nyligen nominerades till German Design Award 2020. Bägge priserna utdelas av German Design Council.

– Jag känner mig mycket stolt varje gång vi lyckas vinna ett prestigefyllt designpris. Att vi nu vinner ICONIC Awards för en hel serie med designlösningar gör absolut inte glädjen mindre. Vi har lekt med vår kärnprodukt och använt samma enkla material för att skapa en hel serie med lösningar som kombinerar karaktärsfulla uttryck med ett sunt inomhusklimat och god akustik. Vi är otroligt glada för att juryn för ICONIC Awards kan se möjligheterna i detta, säger Peer Leth, vd för Troldtekt A/S.      

– Vi har skarpt fokus på att närma oss de internationella arkitekterna, och ett designpris som ICONIC Awards kan vara en effektiv biljett till ritkontoren i våra grannländer. Därför är vi extra glada över en sådan utmärkelse bara en kort tid efter att vi lanserat de nya designlösningarna, fortsätter han.

>> Se alla Troldtekt® designlösningar

FAKTA OM TROLDTEKT DESIGNLÖSNINGAR

  • De nya designlösningarna har två gemensamma nämnare: För det första är de industriellt tillverkade. För det andra har de formgivits för att ge tak- och väggytor ett sömlöst uttryck.
  • Varje lösning är tänkt att framstå som en enhetlig akustikyta i större eller mindre skala.
  • Med serien vill Troldtekt väcka intresse hos arkitekter som vill ha utrymme att skapa något extra i inredningen, men som samtidigt måste hålla sig inom en rimlig budget.

FAKTA OM ICONIC AWARDS 

  • ICONIC Awards delas ut av German Design Council, som även står bakom German Design Award.
  • Priserna vid ICONIC Awards delas ut i de fem huvudkategorierna Architecture, Interior, Product, Communication och Concept.
  • Den officiella prisutdelningen sker på mässan Expo Real i München 7 oktober 2019.

FAKTA OM TROLDTEKT:

  • Troldtekt är en ledande utvecklare och tillverkare av akustiklösningar för tak och väggar.
  • Sedan 1935 är naturmaterialen trä och cement utgångsämnena i produktionen, som sker i Danmark under moderna, miljövänliga förhållanden.
  • Sedan 2017 finns Troldtekt även i Sverige, som dotterbolaget Troldtekt AB i Malmö. Därifrån har vi en nära och direkt dialog med svenska arkitektfirmor.
  • Troldtekts affärsstrategi baseras på designkonceptet Cradle to Cradle, som är företagets centrala verktyg för att säkerställa miljövinster.

MER INFORMATION:

Peer Leth, vd för Troldtekt A/S: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk       
Tina Snedker Kristensen, marknads- och kommunikationschef: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk  

Troldtekt A/S
Sletvej 2A
DK 8310 Tranbjerg J
www.troldtekt.dk

Troldtekt AB
Lagervägen 4B
SE 232 37 Arlöv
www.troldtekt.se   

Ladda ner pressmeddelande

Fakta om Troldtekt