Hemtrevligt hos Mirabelle

På morgonen är det högt tempo på Guldbergsgade när Köpenhamnsborna på Nørrebro ska hämta kaffe och croissanter hos Mirabelle på vägen till jobbet. Men här serverar man också italienskt inspirerade rätter i en mycket trevlig miljö under resten av dagen.

Troldtekt, Mirabelle Bakery
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Hantverket har hedersplatsen och råvarorna är hemmaodlade hos Mirabelle. Längst bak i lokalen kan man se in i bageriet där färskt bröd och pasta hämtas. Gröna växter, mjöl och flaskor med olja och vin avslöjar deras fokus på goda varor.

Inredningen är mycket informell med bord i olika storlekar och barstolar vid disken. Golvet är iögonfallande med ett vackert svartvitt mönster. Lamporna är olika, men vita, och kan flyttas efter behov. Ytterväggen har synlig mursten och vägghyllor av trä. Det rustika och mjuka uttrycket fortsätter i taket med Troldtekt akustikplattor i färgen naturträ. 

Bakom inredningen står ATM Design som har en känsla för att kombinera det förfinade med det rustika och skapa en vänlig atmosfär. Verksamhetens autenticitet framhävs också elegant i inredningen, genom att återanvänt material och hållbara Troldtekt akustiktak matchar deras starka fokus på kvalitet, ekologi och lokala råvaror.