Mirabelle Spiserìa håller öppet hela dagen

Hos Mirabelle på Nørrebro har restaurangägaren Christian F. Puglisi ändrat på konceptet. Det som tidigare var ett bageri är numera en heldagsöppen restaurang och vinbar enligt siciliansk tradition.

Troldtekt, Mirabelle Bakery
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Man kan fortfarande börja dagen på Mirabelle med frukost eller brunch med särskilt fokus på äggrätter. Senare under dagen serveras pasta och smörgåsar, medan det kvällstid går att välja på en färdig meny eller á la carte. Christian F. Puglisi är från Sicilien och i den ombyggda miljön återspeglas hans syditalienska rötter på ett mer direkt sätt. Vinlistan består endast av sicilianska viner, medan ingredienser som citron, kapris och mandel ingår i många rätter. De goda, enkla råvarorna är fortfarande i fokus och bidrar till att entusiasmera recensenterna. ”Spiserìa är ett försök att förena den nya, heldagsöppna Köpenhamns-restaurangen med en italiensk trattoria", står det på webbplatsen. Christian F. Puglisi är både kock och restaurangägare och driver även Bæst och Rudo i Köpenhamn.

 

Återbruk och rustika material

Inredningen är mycket informell med bord i olika storlekar och barstolar vid disken. Golvet är iögonfallande med ett vackert svartvitt mönster. Lamporna är olika, men vita, och kan flyttas efter behov. Ytterväggen har synligt tegel och vägghyllor av trä. Det rustika och mjuka uttrycket fortsätter i taket med Troldtekt akustikplattor i färgvarianten lys natur. Bakom inredningen står ATM Design, som har känsla för att kombinera det förfinade med det rustika – och samtidigt skapa en trevlig atmosfär. Verksamhetens autenticitet framhävs också elegant i inredningen då återvunna material och undertak från Troldtekt matchar restaurangens tydliga fokus på kvalitet, ekologi och lokala råvaror.