Husdrömmen

God akustik är inte något som ska vara förbehållet endast kontor och offentlig miljö, varför inte också på hemmaplan? I Allerum utanför Helsingborg har Yvette och Anders Lindell satsat på bästa ljudmiljön i sin påkostade villa. Innertaken är uppbyggda med Troldtekts akustikplattor.

Vi kallar vår villa för egoisthuset, säger Yvette Lindell och skrattar, vi har ett sovrum här nere, ett arbetsrum ovanför spiraltrappan och så det här stora vardagsrummet med köksdel och allt. Vi kunde ju fått in en extra våning här, men vi valt att ha högt i tak istället.

Efter att barnen flyttat hemifrån var det dags för att bygga tredje huset i ordningen. Yvette och Anders anlitade Heidi Mikalsen på arkitektkontoret Dreams & Coffee AB i Enköping i jakt på sitt drömhus med öppen planlösning och gott om plats för umgänge. I fjol flyttade de in.

Anders bygger pooler, och givetvis finns det en på hemmaplan precis utanför sovrummet där det också finns en inbonad uteplats med ett innertak av Troldtekt-paneler.

Yvette kommer ursprungligen från Brøndby i Danmark, men bor i Sverige sedan mer än tre decennier. Troldtekt kände hon till sedan länge, och hon understryker att hon har fått bästa service med svar frågor och annat. Tillsammans med en av döttrarna driver Yvette inredningsfirman Styling by D.E.Y. som försett villans med all inredning.

Vi propsade på Troldtekts akustikplattor istället för gips, förklarar Yvette. Det var vår egen idé! Vi får en mer spännande yta, utmärkt akustik och dessutom är plattorna betydligt enklare att sätta upp utan fogar som ska spacklas och sandpappras.

Fakta

Projekt:
Nybyggt privatboende i Helsingborg, Instagram: @husdrommen.lindell
Arkitekt:

Dreams & Coffee AB

Troldtekt Produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt akustikplattor
Färg:
Vit 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt skruvar
Text & Foto
Text:
Leo Gullbring, Calimero
Photo:
Leo Gullbring, Calimero