Press

Troldtekts pressfoton

Troldtekt logo

Troldtekt® logotyp

Ladda ner Troldtekts logotyp i olika versioner och formaten PDF, JPEG eller PNG.

28:e jun. 2022

CSR-rapport från Troldtekt A/S: Troldtekt A/S sänker koldioxidavtrycket med ny cementtyp

Kombinationen av nya FUTURECEM™ från Aalborg Portland och övergången till förnybar energi i den egna produktionen gör det nu möjligt för Troldtekt att leverera akustikplattor som är koldioxidnegativa under produktionen. Tack vare ett byte till nya färgrecept i hela sortimentet har Troldtekt 2021 dessutom avancerat till den högsta Cradle to Cradle-nivån inom materialhälsa.

15:e maj. 2022

Så kommer framtidens kontor att påverkas av pandemin

Online-möten och att jobba hemifrån har blivit det nya normala. Det ställer krav på utformningen av det fysiska kontoret, där det till exempel finns behov av flera små mötesrum och zoner. I ett nytt onlinetema från Troldtekt AB kan du läsa om hur experter och arkitekter tänker kring de nya kontorstrenderna.

21:a feb. 2022

Troldtekt A/S bliver en del af Kingspan Group: Fælles vision om vækst via fokus på bæredygtighed

Troldtekt A/S, som producerer akustikplader af træ og cement, bliver en del af irske Kingspan Group. Dermed træder Troldtekt ind i en global koncern, der deler visionen om bæredygtighed i byggeriet. Det nye ejerskab skal ruste Troldtekt til fortsat international vækst – med betydelige produktionsudvidelser i Danmark. 

17:e jan. 2022

Därför kan corona bidra till bättre skolor

Corona har slagit hårt mot skolundervisningen. Men pandemin innebär också en gyllene möjlighet att uppdatera skolorna. Läs mer i ett nytt onlinetema från Troldtekt A/S.

Temat ger inspiration från expertintervjuer och skolor som tillgodoser 2022 års behov vad gäller inomhusklimat och inlärning.

29:e nov. 2021

Troldtekt lanserar akustikplattor med negativt koldioxidavtryck

Troldtekt A/S lanserar nu akustikplattor där cementen utgörs av den patenterade cementtypen FUTURECEM™ från Aalborg Portland. De nya Troldtekt® plattorna tar upp mer koldioxid än de avger under produktionen. De akustiska egenskaperna, den naturliga styrkan och brandsäkerheten är på samma nivå som i akustikplattorna med traditionell cement.

18:e nov. 2021

Troldtekt A/S söker ny framtida ägare/partner

Det råder stor efterfrågan på dokumenterat hållbara akustiklösningar för byggbranschen. Det märks tydligt för Troldtekt A/S, och ägarfamiljen bakom företaget vill nu hitta en ny samarbetspartner/ägare som kan bidra till att förverkliga Troldtekts tillväxtpotential både nationellt och internationellt. Processen med att hitta en ny samarbetspartner/ägare har nu inletts.