Lugnet sänker sig på Åhus Seaside

Efter två års renovering har detta historiska hotell i Skåne öppnat i en ny och exklusiv skepnad där byggmaterialen bjuder in naturen.

I skånska Åhus ligger hotellresorten Åhus Seaside där kritvita sandstränder gränsar till de exklusiva semesterlägenheterna. I staden Åhus känner man historiens vingslag eftersom flera medeltida byggnader har bevarats och den gamla stadsdelen går tillbaka ända till järnåldern.

Åhus Seaside har i decennier varit en populär sommardestination för både svenska och utländska gäster, just på grund av de inbjudande stränderna. Därför behövde hotellet, som ursprungligen är från 1960-talet, renoveras.

Arbetet med att föra in hotellet i en ny era inleddes 2020, och sommaren 2022 var Åhus Seaside redo att bjuda in gäster till toppmoderna hotellfaciliteter som förutom de 72 rummen även rymmer spa, restaurang, bar, fitness, konferensrum och festsal.

 

Troldtekt skapar sammanhang

I samband med renoveringen har man valt svartmålade Troldtekt i designvarianten Troldtekt line för undertak såväl inomhus som i receptionen samt i de överhäng som är byggda runt byggnadens bottenvåning samt första och andra våningsplan. I spaområdet finns dessutom svarta akustiktak från Troldtekt installerade.

Det bidrar till att skapa sammanhang och en lugn atmosfär på hotellet, där man redan har valt trä som primärt material samt mörka, dämpade färger. Allt för att låta så mycket som möjligt av naturen flytta inomhus.

Dessutom passar Troldtekts lösningar särskilt bra i rum med hög luftfuktighet – både inomhus och utomhus – och tester från Teknologisk Institut visar att Troldtekt träbetong tål en fuktbelastning på upp till 98 procent.