Troldtekt Award 2018 för kreativa studenter

Troldtekt bjuder in dig som studerar design eller arkitektur att delta i Troldtekt Award 2018. Det står både ära och pengar på spel.

26.09.2018

Det är dags att tänka igenom, tänka om och förnya. För femte gången bjuder Troldtekt nu in arkitekt- och designstudenter från hela världen att delta i Troldtekt Award. Det står både ära och 5 000 euro på spel om du – ensam eller tillsammans med en annan student – kommer på den mest originella idén för hur man kan använda våra klassiska Troldtekt akustikplattor på ett nytt sätt.

– Vi arrangerar tävlingen eftersom innovation är ett av våra grundvärden och eftersom vi gärna vill främja innovation bland talanger inom design och arkitektur. Vi utvecklar själva nya lösningar löpande och vi är väldigt öppna för input utifrån. Dessutom är det ingen hemlighet att vi gärna vill ha en dialog med framtidens arkitekter, säger Peer Leth, vd för Troldtekt A/S.

Juryn i Troldtekt Award 2018

  • Peer Teglgaard Jeppesen, arkitekt och partner, Henning Larsen Architects (Danmark)
  • Andrew Kiel, arkitekt och senior associate, Sauerbruch Hutton (Tyskland)
  • Peer Leth, vd för Troldtekt A/S

Juryn bedömer de inskickade förslagen både utifrån en kreativ och en praktisk vinkel. Hela idén är att hitta en innovativ lösning som samtidigt kan tillverkas i verkligheten.

Registrera dig senast den 14 oktober

Tävlingen är öppen för registrering från 1–14 oktober 2018, och ditt förslag ska skickas in senast den 4 november 2018. ’

Läs mer om tävlingen och registrera dig här