Nya designlösningar får prestigefylld internationell utmärkelse

22.11.2019

Troldtekt® designlösningar har tilldelats German Design Award 2020. Lösningarna, som gör det möjligt för arkitekter att kombinera god akustik med ett unikt estetiskt uttryck, har nu fått två eftertraktade priser från German Design Council.

Våren 2019 lanserade vi den nya serien med Troldtekt designlösningar. Sedan dess har serien tilldelats ICONIC Awards och nu har designlösningarna även belönats med German Design Councils finaste pris – German Design Award 2020.

Troldtekt designlösningar fick priset i kategorin ˮExcellent Product Design – Material and Surfacesˮ. Och så här säger juryn om Troldtekt designlösningar:

”Akustikplattorna gör att man kan skapa stora ytor med ett homogent intryck. Sömmarna syns i stort sett inte alls, vilket ger ytorna kvalitet och elegans. Plattorna finns i olika mönster och nyanser, vilka visar sin fascinerande effekt i framför allt den sömlösa ytan."

German Design Award 2020 delas ut vid en officiell prisceremoni i februari 2020. Utmärkelserna går till projekt och produkter som innebär nya och banbrytande bidrag till det tyska och internationella designlandskapet.

Designpriser ger stolthet

Med Troldtekt designlösningar kan arkitekter skapa egna mönster och rytmer i designen – och variera och skalförändra den enskilda lösningen. Alla lösningar ger känslan av en stor, sammanhängande helhet i tak och på väggar. Designlösningarna är industriellt tillverkade med hjälp av CNC-teknik. Det betyder att de kan köpas till konkurrenskraftiga priser.

Det här är fjärde gången som en produkt från Troldtekt tilldelas German Design Award. 2015 var det den vågformade akustikplattan Troldtekt® Wave och 2017 den kubformade akustikplattan Troldtekt® Romb  som belönades med priset. Och 2019 fanns Troldtekts akustiktak med dold ventilation bland pristagarna.

– Lanseringen av en hel serie designlösningar föregås av en lång utvecklingsprocess och många tankar. Jag är otroligt stolt över det fantastiska mottagande som lösningarna har fått, med inte mindre än två designpriser under det första året. Vi har experimenterat med vår kärnprodukt och utifrån den skapat en serie som ger frihet i arkitekturen inom en budget där många byggaktörer kan vara med, säger Peer Leth, VD för Troldtekt A/S.

>> Se alla Troldtekt® designlösningar