Upplev de nya Troldtekt® designlösningarna

02.05.2019

Genom en ny serie lösningar får arkitekter nu spännande möjligheter att kombinera god akustik från Troldtekt cementbundna träullsplattor med flera olika personliga och skalbara uttryck. Få en närmare titt på den nya serien med designlösningar.

Vi tillbringar merparten av vår tid i byggnader. Kontorslokaler, skolor, idrottscenter, restauranger, kulturhus och privata hem. Därför är det viktigt att inomhusmiljöerna är behagliga för våra ögon och öron och för hälsan. Med ”Troldtekt® line”, ”Troldtekt® tiles”, ”Troldtekt® curves” och sex andra designlösningar ger Troldtekt nu arkitekter möjlighet att kombinera god akustik och ett hälsosamt inomhusklimat med personlig design.

– Syftet har varit att designa ett antal lösningar som ger största möjliga frihet i arkitekturen. Du kan skapa egna mönster och rytmer i designen – och du kan variera och skalanpassa de enskilda designlösningarna så att de ger intrycket av en stor, sammanhängande enhet i tak eller på väggar. Vårt mål är att tilltala arkitekter som vill ha utrymme att skapa något extra i inredningen, men som samtidigt måste hålla sig inom en förnuftig budget, säger Michael Christensen.

Han är inhouse-arkitekt hos Troldtekt A/S och har utvecklat den nya designserien.

Ta en titt på de nio designlösningarna och läs mer om varje enskild lösning.

Det handlar om ytan

De nya designlösningarna har i stort sett två gemensamma nämnare: För det första är de industriellt producerade. För det andra har de formgivits för att ge tak- och väggytor ett sömlöst uttryck. Varje lösning är tänkt att framstå som en enhetlig akustikyta i större eller mindre skala. Det handlar om ytan – inte om plattan.

– Serien med designlösningar är ett nytt kapitel i Troldtekts historia. Vi började tillverka industriplattor 1935 och har under de senaste åren utvecklat akustiklösningar för modern arkitektur. Längs vägen har vi tillfört spännande design som har vunnit internationella priser. Nu tar vi våra designlösningar till nästa nivå genom att lansera en komplett serie som vi kan producera med modern teknik och därmed till konkurrenskraftiga priser, säger Peer Leth, administrativ chef för Troldtekt A/S.