Troldtekt är ”Årets Bostadsfavorit” i kategorin inomhusklimat

Under november kunde besökarna på Danmarks största webbplats idenyt.dk rösta på sina bostadsfavoriter 2022. Designlösningen Troldtekt v-line tog hem förstaplatsen i kategorin inomhusklimat.

30.11.2022

Akustikplattorna Troldtekt v-line har diskreta spår som ger en unik takyta med tydlig karaktär, samtidigt som de säkerställer ett hälsosamt inomhusklimat med bra akustik. Den nya designlösningen har blivit en favorit hos tidningen idényts läsare. De har utsett Troldtekt v-line till ”Årets Bostadsfavorit 2022” i kategorin inomhusklimat.

Troldtekt v-line finns i två varianter:

  • Troldtekt v-line 1way skapar ett lugnt intryck med långa genomgående linjer som för tankarna till takpaneler.
  • Troldtekt v-line 2way har tvärgående spår som bryter av de längsgående spåren där plattornas ändar möts. En vit eller ljus variant av 2way ger ett extra tydligt mönster i taket.

”Årets Bostadsfavoriter” röstades fram i 14 olika kategorier, där idényts jury hade valt ut ett antal kandidater bland de inskickade bidragen. Troldtekt v-line var även nominerad i kategorin inredning.

Konkurrenskraftigt pris

Med de frästa spåren bygger Troldtekt v-line vidare på uttrycket från de populära designlösningarna Troldtekt line och Troldtekt line design, som funnits på marknaden sedan 2019.

Troldtekt v-line är baserad på de klassiska 25 mm-plattorna, medan de andra lösningarna i designserien är baserade på 35 mm-plattor. Varianterna med v-line har därmed en lägre vikt och kan också tillverkas till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Precis som Troldtekts övriga akustikplattor är Troldtekt v-line tillverkade av danskt trä och cement. Plattorna är certifierade på guldnivå enligt Cradle to Cradle-konceptet för hållbar design – och certifierade enligt Dansk Indeklima Mærkning.