Nya designlösningar vinner välkänt tyskt designpris

29.04.2020

Troldtekts nya serie designlösningar, som ger arkitekter spännande möjligheter att kombinera god akustik med personliga uttryck, har vunnit ICONIC Awards 2019. Det prestigefyllda tyska designpriset delas ut av German Design Council vid en ceremoni i München i oktober 2019.

”Troldtekt® line”, ”Troldtekt® tiles”, ”Troldtekt® curves” och sex andra nya designlösningar har skapats för största möjliga frihet i arkitekturen. De olika designlösningarna kan varieras och även skalas upp eller ned, så arkitekterna kan skapa sina helt egna mönster och rytmer i designen. Och det tyckte juryn om vid ICONIC Awards 2019.

Här pekas Troldtekts designlösningar ut som vinnare i kategorin ”Innovative Architecture”. Andrej Kupetz, som är vd och juryns ordförande för ICONIC Awards, säger i motiveringen:

– Troldtekt har utvecklat en estetiskt och funktionellt övertygande lösning, vars fördel ligger i kombinationen av individualisering och standardisering. Dessa diametralt motsatta egenskaper ger arkitekter största möjliga flexibilitet till ett rimligt pris – och med 100 procent naturliga material. I Troldtekts designlösningar förenas välgrundat material-knowhow med innovativ styrka.