Charm i kranarna

Århus har fått en ny och helt unik ölbar. Här intar ölen en mindre central roll än lokalerna, som ligger mycket centralt på kullerstensgatan Rosensgade, med utsikt över domkyrkan.

Troldtekt akustikplattor har unika ljudabsorberande egenskaper och säkerställer bra akustik på t.ex. restauranger
Photo: Helene Høyer Mikkelsen

Platsen heter ÅBEN och här serveras först och främst bryggeriet ÅBENs egna öl, men även cider och kombucha. Bryggeriet grundades 2017 i Kolding och utsågs 2019 till årets mikrobryggeri.

ÅBEN ska tolkas bokstavligen som öppen för ny ölproduktion, nya människor, nya samarbeten. När man kommer till ÅBEN på Rosensgade är dörren öppen och man känner sig väldigt välkommen.

Inredningen återspeglar lokalens identitet. Här träffas, trivs och njuter man av ölen tillsammans. Designen och inredningen i lokalen utstrålar kvalitet och omsorg, liksom den höga standarden på ölen. Det finns många olika sorters möbler och ytor, men allt är elegant förenat till en helhet med fokus på naturen och det taktila.

Troldtekt line design akustikplattor i färgen naturträ har valts till taken, som betonar den varma atmosfären och ger en exakt form som håller ihop rummet.

Naturmaterial

ÅBEN är en plats som inbjuder till avkoppling som hemma i ett vardagsrum. Visuellt har ölen hamnat i bakgrunden, men den tappas färsk från hela 24 kranar. Den levereras kyld direkt från bryggeriet i Kolding, precis som mjölk. Inredningen har även fina referenser till spannmål och blommor och andra ingredienser som ingår i ölen.

En del av helheten på ölbaren ÅBEN är en behaglig akustik, något som är viktigt för en bra atmosfär. Troldtekt bidrar till en bra akustik i baren, men även i lokalen i undervåningen, där en större grupp människor kan samlas.