Atmosfär bärs upp av väl genomförd design

Sticks’n’Sushis restaurang i Tivoli Haven är deras mest japanska hittills, om man ser till designen och inredningen som har skapats i samarbete med OEO Studio.

Troldtekt Sticks n Sushi
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Gamla japanska mönster pryder rummet i riktning mot köket, som ligger mitt i det stora rummet. Lokalen är helt transparent tack vare alla glasrutor med utsikt över både Pantomimeteatret i trädgården och Vesterbros pulserande liv på Bernstorffsgade.

Stilen är en blandning av japansk och skandinavisk och ledorden är enkelhet och minimalism. Materialen är bland annat ekplankor, och inspirationen till mönstret på golvkaklet kommer från fiskfjäll.

Anne-Marie Buemann från OEO Studio berättar att det var viktigt att skapa en intim stämning som hänger ihop med bra akustik. Taket är klätt med grå Troldtekt romb akustikplattor, som säkerställer en behaglig akustik och atmosfär med sin mjuka struktur och sitt grafiska mönster. Det leder återigen tankarna till Japan och bidrar tillsammans med rummets öppenhet till att skapa en helhetsupplevelse.

Rummets öppna karaktär gör det svårt att hitta en avsides hörna men på den 400 kvadratmeter stora takterrassen ska små japanskinspirerade paviljonger skapas, och där man kan sitta lite mer avskärmat från restaurangens andra gäster om man vill det.