Nybyggd simhall för både stora och små

Falun har fått en ny simhall, Lugnets badhus. Här förenas motion, tävling, lek och välbefinnande i en ljus och funktionell miljö.

Troldtekt akustikplattor tål fukt och passar därför mycket bra som akustiktak och väggbeklädnad i t.ex. simhallar

Faluns gamla simhall var från 1972 och behövde omfattande renovering för att uppfylla badgästernas önskemål och aktuella miljökrav. Kommunen valde i stället att bygga en helt ny simhall, Lugnets badhus, som tillgodoser dagens krav på en simhall.

Lugnets badhus är placerat i ett område med flera sportanläggningar och faciliteter, och riktar sig till både stora och små. I de olika bassängerna och områdena finns plats för allt från lek till motion och tävling, rehabilitering samt välbefinnande – fördelat över sammanlagt tusen kvadratmeter vattenyta. Det finns dessutom ett bastuavdelning.

Det är Liljewall Arkitekter som har ritat projektet.

 

Troldtekt ingår som en del av designen

Simhallens design är ljus och enkel, där de vita ytorna kompletteras med omfattande användning av träpaneler på väggarna för att ge ett harmoniskt och varmt intryck.

I foajéområdet och receptionen har man valt designlösningen Troldtekt line i naturträ på väggytorna, vilket bidrar till god akustik i en miljö där många badgäster rör sig.

Designlösningen Troldtekt line har frästa spår med varierande bredd och monteras så att spåren är lodräta.