Plats för idrott och lek i Toftanäs nya sporthall

Den nybyggda sporthallen i Toftanäs är en ny samlingspunkt för skolans idrottsaktiviteter. Robusta Troldtekt akustikplattor skapar en miljö med bra akustik.

Toftanässkolan i Malmö har fått en ny sporthall – till glädje för både elever och boende i området, som nu har möjlighet att utöva en mängd olika idrottsaktiviteter. Byggnaden, som har ritats Arkitektgruppen i Malmö, rymmer en handbollshall i fullstorlek, en klubblokal med tillhörande café, fyra omklädningsrum och ett aktivitetsrum.

Hallen har försetts med ljusa och lugna färger i blå och gråaktiga toner, medan dörrarna till omklädningsrummen är röda, orange och bruna, vilket ger ett lekfullt intryck.

 

Hall utan onödigt buller

Ett av de mest högljudda områdena i en skola är ofta idrottshallen. I taket har man därför monterat Troldtekt akustikplattor som ser till att skapa en behaglig ljudmiljö i hallen. Utöver att absorbera ljudet från lek och idrottsaktiviteter är Troldtekt akustikplattor särskilt lämpliga i idrottshallar, eftersom plattorna är robusta och testade för att klara hårda bollskott.