Projekt med Troldtekt prisat som Årets Museum

23.04.2019

Organisationen Sveriges Museer har utsett Skissernas Museum i Lund till Årets Museum 2019. I sin bedömning framhäver juryn bland annat hållbarheten i byggnaden.

Unika och föredömliga museer prisas när organisationen Sveriges Museer varje år utser Årets Museum i Sverige. 2019 har den fina utmärkelsen tilldelats Skissernas Museum i Lund.

Juryn framhöll bland annat att museet är ”en mötespunkt där kreativiteten får ta plats genom ett imponerande publikt utbud” och att platsen ”med tillgänglighet och hållbarhet i fokus har förändrat både byggnad, innehåll och arbetssätt”.

Utbyggnad med god akustik

Det är inte första gången som museet prisas. 2017 mottog Skissernas Museum ett av de mest prestigefyllda priserna för svensk arkitektur, Kasper Salin-priset.

Då hade museet nyligen öppnat med en utbyggnad, som gav byggnaden en ny entrédel med museishop, café och ankomstområde. På utsidan har tillbyggnaden en fasad klädd i cortenstål, medan insidan är en varm miljö skapad i trä. Troldtekt akustiktak i naturträ garanterar god akustik i det höga rummet.

Läs mer om Skissernas Museum