Troldtekt romb vinner German Design Award

26.10.2016

Troldtekt romb är akustikplattor med ett mönster som på nära håll uppfattas som vackra, repetitiva ytor, och på avstånd som tredimensionella kuber. Designlösningen har vunnit uppskattning även tidigare: I somras vann Troldtekt romb ICONIC Award-priset – och nu har German Design Council också valt att förära Troldtekts produkt med den allra finaste utmärkelsen: German Design Award 2017. Troldtekt romb blev vinnare i kategorin Material and Surfaces.

Ett internationellt erkännande
För andra året i rad tar Troldtekt emot två utmärkelser från German Design Council, närmare bestämt både German Design Award och ICONIC Award. Förra gången var det den vågiga Troldtekt-plattan som tilldelades de två priserna.
– Vi är omåttligt stolta över att vinna den här eftertraktade utmärkelsen igen. German Design Award är ett erkänt och prestigefyllt pris både i Danmark och på den internationella marknaden, som kommer att stå för en allt större del av vår verksamhet, säger Peer Leth, vd för Troldtekt.

Cradle to Cradle-certifierad naturprodukt
Troldtekt romb ingår i Troldtekts akustikserie som tillverkas av naturmaterialen trä och cement. Alla produkter i serien har goda egenskaper för akustik, brandsäkerhet och inomhusklimat – och alla produkter är Cradle to cradle-certifierade i silverkategorin.
– Många arkitekter vill kombinera god akustik och hållbarhet med ett unikt estetiskt uttryck. Därför upplever vi ökad efterfrågan på våra målade akustikplattor och designlösningar som Troldtekt romb och Troldtekt vågig, säger Peer Leth.    

FAKTA OM TROLDTEKT ROMB

  • Akustikplattan Troldtekt romb tillverkas av naturmaterialen trä och cement. Plattorna är CNC-frästa med ett mönster som – förutom utmärkt akustik – ger rummet ett tredimensionellt uttryck.
  • Lösningen är lämplig i stora utrymmen, och den mindre varianten, Troldtekt romb mini, är också en elegant design- och akustiklösning för mindre rum.
  • Troldtekt romb är, precis som Troldtekts övriga produkter, Cradle to Cradle-certifierade i silverkategorin, och har goda egenskaper för akustik, brandsäkerhet och inomhusklimat.

OM GERMAN DESIGN AWARD

  • German Design Award delas ut av German Design Council, som grundades 1953 och idag är ett världsledande designcentrum. Mer information finns på www.german-design-council.de
  • För 2017 delas priset ut i 48 kategorier under två övergripande designteman: Excellent Communications Design och Excellent Product Design. Alla anmälda produkter tävlar även i Universal Design.
  • Priserna överlämnas vid en officiell ceremoni den 10 februari 2017 i Frankfurt. Vinnarna har nu meddelats.

MER INFORMATION:
Peer Leth, vd för Troldtekt A/S: 8747 8130 // ple@troldtekt.dk   
Tina Snedker Kristensen, marknads- och kommunikationschef: 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk 

Troldtekt romb är akustikplattor med CNC-frästa mönster. På nära håll syns et vackert regelbundet mönster av ytor - på avstånd blir väggen en tredimensionell uppsätning av kuber.
Troldtekt romb är lämplig för stora rum. Den förminskade varianten, Troldtekt romb mini, är också en elegant design- och akustiklösning för mindre utrymmen.
German Design Award 2017 logo