Om oss

Troldtekt A/S

Troldtekt anser att akustisk komfort och ett hälsosamt inomhusklimat är viktiga förutsättningar för god byggnadskvalitet.

Sedan 1935 tillverkas Troldtekts akustikplattor av naturmaterialet trä och cement av danska råvaror.

Vi designar, utvecklar och tillverkar plattorna i Danmark, av lokala material och under moderna, miljövänliga förhållanden.

Sedan 2017 finns vi även i Sverige, som dotterbolaget Troldtekt AB i Malmö. Därifrån har vi en nära och direkt dialog med svenska arkitektfirmor.

 

Troldtekt® akustik - en hållbar lösning

Denna video tar dig på en rundtur i Troldtekts produktionsanläggning och visar tillverkningen av de hållbara Troldtekt akustikplattorna – hela vägen från råvara till slutprodukt.

Historien om Troldtekt, från 1855 till idag

Från det att affärsmannen J. C. Seidelin öppnar dörrarna till Århus (DK) första byggvarubutik, till nutidens internationella tillverkningsföretag med flera utländska dotterbolag - här kan du läsa historien om Troldtekt.

Nyheter och pres

Här hittar du de senaste nyheterna från Troldtekt. Håll dig uppdaterad om Troldtekts produktnyheter och akustiklösningar samt våra aktiviteter inom akustik, inomhusklimat, arkitektur och hållbart byggande.

CSR-arbete och CSR-rapportering

Troldtekts CSR-arbete är en dynamisk process som är strategiskt förankrad i företaget. Vi är anslutna till FN:s Global Compact-initiativ och redovisar årligen vårt arbete inom mänskliga rättigheter, arbetstagarrättigheter, miljö och anti-korruption. Läs mer om Troldtekts CSR-arbete här.

Cradle to Cradle plan

CSR och hållbarhet är integrerade i Troldtekts strategi. Troldtekts verksamhet baseras därför i sin helhet på Cradle to Cradle-konceptet och vår medverkan i FN:s Global Compact-initiativ. Hela ledningen är aktivt engagerad i företagets utveckling inom CSR.

Priser och utmärkelser

Under åren har Troldtekt och Troldtekts akustiska lösningar fått ett flertal utmärkelser inom inomhusklimat, design, hållbarhet och miljö. Läs mer här!

Kontakt

Troldtekt är en ledande tillverkare av akustiklösningar för tak och väggar. Troldtekt tillverkas i Danmark och distribueras över hela världen. Kontakta oss här!

Lediga tjänster hos Troldtekt A/S | Troldtekt

Vill du arbeta i ett internationellt tillverkningsföretag som är specialiserat på intelligenta akustiklösningar och fokuserar på ett hållbart inneklimat? Troldtekt A/S utvecklas snabbt och har ofta lediga tjänster. Läs mer om tjänsterna här.