Troldtekt akustiklösningar på Architect@Work i Stockholm

Architect@Work Stockholm 2019

Troldtekt introducerade ny designlinje på Architect@Work i Stockholm den 3-4 april 2019.

På Architect@Work i Stockholm kunde arkitekter, inredningsarkitekter och andra yrkesverksamma uppleva de senaste produktnyheterna och innovationerna från ett antal tillverkare som hade blivit speciellt utvalda och godkända för mässan.

Troldtekt var bland utställarna i Stockholm, där vi för första gången introducerade en helt ny designlinje som kommer att lanseras under våren 2019.

Den nya Troldtekt designlinjen består av ett antal akustiklösninger, som kombinerar alla de välkända fördelarna från Troldtekt akustikplattor med en bred palett av flexibla designmöjligheter. De nya designlösningarna ger därigenom möjlighet att ge tak och väggar ett mycket speciellt och karaktäristiskt uttryck utan att kompromissa med god akustik.

>> Läs mer om den nya designlinjen här

>> Se bilder från mässan här

Troldtekt, Ecobuild 2018

Ecobuild 2018

Troldtekt representerades från 6: e till 8: e mars 2018 på Ecobuild i London där ett Troldtekttak ingick i ”The Reversible Experience Modules (REM)”, världens största vandringsutställning med cirkulära byggmaterial.

Alla material på utställningen har ett Material Passport som bland annat innehåller information om hur materialet demonteras och återanvänds efter användningen.

Utställningen arrangeras av EPEA Netherlands och är en del av BAMB – Buildings As Material Banks.

Vi ser fram emot att följa projektet och vandringsutställningens Europaturné.

Mer om Ecobuild >

Se bilder från utställningen här >

Troldtekt, Building Green Copenhagen 2017

Building Green Köpenhamn 2017

Troldtekt A/S stod redo med olika hållbara aktiviteter när Building Green satte igång den 1 och 2 november 2017 i Forum i Köpenhamn.

Besökarna fick också se Troldtekt delta i en paneldebatt om Built Positive, ett initiativ från The Cradle to Cradle Product Innovation Institute, som syftar till att öka byggbranschens positiva inverkan på människor, miljön och ekonomin. 

Det hållbara eventet bjöd på två späckade dagar med mer än 120 danska och internationella talare och 170 utställare av hållbara produkter och lösningar inom byggbranschen.

Se bilder från mässan här >

Troldtekt, Rising Architecture Week

Rising Architecture Week 2017

Den 11–15 september 2017 anordnades biennalen Rising Architecture Week i Den Rå Hal på Godsbanen i Århus. Biennalen etablerades som internationell arkitekturbiennal 2015 och var arkitekturens huvudevent i Århus under året som europeisk kulturhuvudstad.

Utgångspunkten för biennalen 2017 var att diskutera hur arkitektur kan spela en viktig roll i innovativa lösningar på framtidens samhällsutmaningar och arrangemanget bjöd på både workshoppar och föredrag.

Här kan du se en samling av 21 videor där Daan Roosegarde, Tinna C. Nielsen och konferensens andra keynotes presenterar sina viktigaste idéer för hur vi ska göra vårt samhälle bättre och mer hållbart.

The Rising Architecture Week bjöd också på en imponerande Troldtekt-installation skapad av det tyska arkitektkollektivet Raumlabor. Installationen visade en ny och överraskande användning av Troldtekt-akustikplattor – nämligen upp till fem meter höga ”korthus” uppradade i olika mönster.

Installationen tog upp hela det stora konferensområdet och fungerade både som rumsavdelare och akustikreglerande element. Med Troldtekts ”korthus” delades konferensområdet upp i mindre sektioner med inbjudande och bekväma områden för fördjupning och diskussion för de många besökarna, som samtidigt kunde njuta av den goda akustiken.

Läs Wallpaper Magazines artikel om biennalen här >

Se fler bilder från Rising Architecture Week här >

Architect@Work Köpenhamn 2016

ARCHITECT @ WORK är ett innovationsevent där arkitekter och inredare träffas för att hämta inspiration, lära sig mer om aktuella ämnen och utbyta erfarenheter i en unik och innovativ miljö. År 2016 hölls arrangemangen i Köpenhamn under temat ”trä och arkitektur”. 

Alla produkter som utställdes hade först godkänts av en jury av arkitekter och inredare, för att säkerställa att endast innovationer och nya produkter presenterades. Juryn utvärderade produkterna baserat på innovationsgrad.

Här finns bilder från mässan i Köpenhamn >