Få inspiration till hållbara skolor med ett hälsosamt inomhusklimat på höstens SCHULBAU-mässor. I både Köln och Berlin kan du se ett urval av Troldtekt akustikplattor och höra inspirerande föredrag i Experten Lab.

Två gånger i höst slår SCHULBAU upp portarna till inspirerande mässor om skolbyggnation. Här kan arkitekter och beslutsfattare få kunskap och inspiration till att skapa hälsosamma och dokumenterat hållbara skolor. I Tyskland förväntas man investera över 40 miljarder euro i skolor fram till 2030.
Troldtekt deltar med både monter och expertföreläsningar på båda mässorna i höst:
  • Köln: 28–29 september 2022 i Palladium – Troldtekt finns i monter 29
  • Berlin: 23–24 november 2022 i Loewe Saal – Troldtekt finns i monter 38

CO2-reducerat nyhet med unik design

I Troldtekts monter kan du uppleva ett urval av våra dokumenterat hållbara akustikplattor.  Plattorna, som består av trä och cement, är ett populärt val för just nordeuropeiska skolor. Det beror bland annat på att de möjliggör en kombination av god akustik och hälsosamt inomhusklimat med unik design.

I vår monter kan du till exempel se lösningar från Troldtekts designserie. Med sina längsgående spår i ytan eller speciella mönster och former bidrar de till att ge tak och väggar en trivsam känsla.

Upplev också Troldtekts nya akustikplattor baserade på den patenterade och koldioxidreducerade cementtypen FUTURECEM™. Plattorna, som 2022 bland annat har vunnit en Green Product Award och en German Innovation Award, har ett koldioxidavtryck som är 26 respektive 38 procent lägre jämfört med Troldtekt baserat på grå och vit cement – sett till plattornas hela livscykel.

Hela sortimentet av Troldtekt akustikplattor i naturträ och målade i standardfärgerna vitt, grått och svart är certifierat på guldnivå enligt det hållbara designkonceptet Cradle to Cradle

Få kunskap och inspiration i Experten Lab

I SCHULBAU-mässans Experten Lab kan du som besökare få inspiration och kunskap om olika aspekter av skolarkitektur. På scenen hålls en mängd olika presentationer och paneldebatter under samtliga mässdagar.

Troldtekt deltar med föreläsningar i Experten Lab på höstens båda mässor:

  • I Köln är temat ’Wie sich Schulen nachhaltig bauen lassen – Best-Practice-Beispiele aus Deutschland und Dänemark’. Här håller vår hållbarhets- och kommunikationschef Tina Snedker Kristensen en föreläsning.
  • I Berlin är temat ’Schulen ästhetisch und sicher gestalten’. Här är det Mario Siebert, projektkonsult på Troldtekt GmbH, som står för presentationen.

Se hela programmet för höstens SCHULBAU-mässor

Dessutom finns mer information och inspiration i vårt onlinetema om skolbyggnation