Mässor & evenemang

Maessor och evenemang

Följ med på studieresa till Aarhus (18-20 maj)

Följ med Forum Bygga Skola på studieresa till Aarhus, Danmark från 18-20 maj. På studieresan besöker vi skolor som satsat mycket på lärmiljöer och lösningar för ökad rörelse, akustik, lyssnar på föreläsningar och nätverkar. I resan ingår:

  • Besök på flera nybyggda och renoverade skolor med presentationer av arkitekterna (vi besöker även den helt nybyggda arkitekturhögskolan i Aarhus)
  • Middagar och luncher på några av Aarhus bästa restauranger
  • Två nätter på Helnan Marselis Hotel inkl. frukost
  • Transport mellan skolorna, hotellet och restauranger

>> Läs mer om studieresan

Maessor och evenemang

Inbjudan: Troldtekt öppnar showroom i Malmö

Följ med till invigningen av Troldtekts nya kombinerade kontor och showroom i Malmö. Här kan du uppleva ett brett urval av våra akustiklösningar – bland annat en rad prisbelönta designlösningar.

På Höjdrodergatan 23 i Malmö öppnar Troldtekt AB ett kombinerat kontor och showroom den 4 maj. Vi välkomnar arkitekter och andra byggproffs från kl. 10.00 till 18.00. Här kan du:

  • uppleva ett brett utbud av Troldtekt akustiklösningar i en elegant kontorsmiljö
  • träffa våra arkitekt- och projektkonsulter – samt andra kolleger från branschen
  • få lite gott att äta och dricka.

>> Läs mer om invigningen och anmäl dig här

Upplev prisbelönt designserie på A@W | Troldtekt AB

A@W 2020

Ska du besöka ARCHITECT@WORK i Köpenhamn, Berlin eller Stuttgart? Då kan du uppleva Troldtekts serie med designlösningar, som kombinerar god akustik med personliga uttryck.

På Forum Copenhagen (9–10 september) hittar du Troldtekt i monter 51, på Station-Berlin (7–8 oktober) finns vi i monter 172 och på Messe Stuttgart (2–3 december) i monter 112.

OBS: På grund av covid-19 har ARCHITECT@WORK i Stuttgart skjutits upp på obestämd tid!!!

>> Se hela serien med Troldtekt designlösningar

>> Se bilder från Köpenhamn

>> Se bilder från Berlin

Troldtekt är med som talare när konsultföretaget Vugge til Vugge Danmark håller en utbildningssession på Building Green-mässan i Köpenhamn.

Building Green Köpenhamn 2019

Hur kan Cradle to Cradle bana väg för FN:s globala mål i ett medelstort tillverkningsföretag?

Vi ser fram emot at berätta om detta när Troldtekt A/S är med som talare på konsultföretaget Vugge til Vugge Danmarks utbildningssession under Building Green-mässan i Köpenhamn.

Troldtekts akustiklösningar har varit Cradle to Cradle-certifierade sedan 2012. Certifieringen ställer krav på sunda material som kan återvinnas i det biologiska eller tekniska kretsloppen. Cradle to Cradle-certifieringen ger verktygen för att realisera cirkulär ekonomi och stöder upp till 11 av de 17 globala målen för hållbarutveckling.

Hör mer på Building Green i Forum Köpenhamn, onsdag 30 oktober kl. 14.  
>> Läs också mer om sessionen här

World Green Building Week 2019: Troldtekt deltar som partner

World Green Building Week 2019

Företag och organisationer från över 100 länder riktar fokus på hållbart byggande under World Green Building Week den 23–29 september. I Tyskland är DGNB, det stora namnet inom hållbart byggande, värd för veckan – med Troldtekt som partner.

World Green Building Week är en världsomspännande begivenhet med fokus på byggindustrins bidrag till en grönare värld. I år sker det under mottot #BuildingLife, och med ett särskilt fokus på CO2. Byggande och byggnader står för cirka 40 procent av världens energirelaterade koldioxidutsläpp.

>> Läs mer här

Troldtekt akustiklösningar på Architect@Work i Stockholm

Architect@Work Stockholm 2019

Troldtekt introducerade ny designlinje på Architect@Work i Stockholm den 3-4 april 2019.

På Architect@Work i Stockholm kunde arkitekter, inredningsarkitekter och andra yrkesverksamma uppleva de senaste produktnyheterna och innovationerna från ett antal tillverkare som hade blivit speciellt utvalda och godkända för mässan.

Troldtekt var bland utställarna i Stockholm, där vi för första gången introducerade en helt ny designlinje som kommer att lanseras under våren 2019.

Den nya Troldtekt designlinjen består av ett antal akustiklösninger, som kombinerar alla de välkända fördelarna från Troldtekt akustikplattor med en bred palett av flexibla designmöjligheter. De nya designlösningarna ger därigenom möjlighet att ge tak och väggar ett mycket speciellt och karaktäristiskt uttryck utan att kompromissa med god akustik.

>> Läs mer om den nya designlinjen här

>> Se bilder från mässan här

Troldtekt, Ecobuild 2018

Ecobuild 2018

Troldtekt representerades från 6: e till 8: e mars 2018 på Ecobuild i London där ett Troldtekttak ingick i ”The Reversible Experience Modules (REM)”, världens största vandringsutställning med cirkulära byggmaterial.

Alla material på utställningen har ett Material Passport som bland annat innehåller information om hur materialet demonteras och återanvänds efter användningen.

Utställningen arrangeras av EPEA Netherlands och är en del av BAMB – Buildings As Material Banks.

Vi ser fram emot att följa projektet och vandringsutställningens Europaturné.

Mer om Ecobuild >

Se bilder från utställningen här >

Troldtekt, Building Green Copenhagen 2017

Building Green Köpenhamn 2017

Troldtekt A/S stod redo med olika hållbara aktiviteter när Building Green satte igång den 1 och 2 november 2017 i Forum i Köpenhamn.

Besökarna fick också se Troldtekt delta i en paneldebatt om Built Positive, ett initiativ från The Cradle to Cradle Product Innovation Institute, som syftar till att öka byggbranschens positiva inverkan på människor, miljön och ekonomin. 

Det hållbara eventet bjöd på två späckade dagar med mer än 120 danska och internationella talare och 170 utställare av hållbara produkter och lösningar inom byggbranschen.

Se bilder från mässan här >

Troldtekt, Rising Architecture Week

Rising Architecture Week 2017

Den 11-15 september 2017 anordnades biennalen Rising Architecture Week i Den Rå Hal på Godsbanen i Århus. Biennalen etablerades som internationell arkitekturbiennal 2015 och var arkitekturens huvudevent i Århus under året som europeisk kulturhuvudstad.

Utgångspunkten för biennalen 2017 var att diskutera hur arkitektur kan spela en viktig roll i innovativa lösningar på framtidens samhällsutmaningar och arrangemanget bjöd på både workshoppar och föredrag.

Här kan du se en samling av 21 videor där Daan Roosegarde, Tinna C. Nielsen och konferensens andra keynotes presenterar sina viktigaste idéer för hur vi ska göra vårt samhälle bättre och mer hållbart.

The Rising Architecture Week bjöd också på en imponerande Troldtekt-installation skapad av det tyska arkitektkollektivet Raumlabor. Installationen visade en ny och överraskande användning av Troldtekt-akustikplattor – nämligen upp till fem meter höga ”korthus” uppradade i olika mönster.

Installationen tog upp hela det stora konferensområdet och fungerade både som rumsavdelare och akustikreglerande element. Med Troldtekts ”korthus” delades konferensområdet upp i mindre sektioner med inbjudande och bekväma områden för fördjupning och diskussion för de många besökarna, som samtidigt kunde njuta av den goda akustiken.

Läs Wallpaper Magazines artikel om biennalen här >

Se fler bilder från Rising Architecture Week här >

Troldtekt, Architects at Work Copenhagen 2016

Architect@Work Köpenhamn 2016

ARCHITECT @ WORK är ett innovationsevent där arkitekter och inredare träffas för att hämta inspiration, lära sig mer om aktuella ämnen och utbyta erfarenheter i en unik och innovativ miljö. År 2016 hölls arrangemangen i Köpenhamn under temat ”trä och arkitektur”. 

Alla produkter som utställdes hade först godkänts av en jury av arkitekter och inredare, för att säkerställa att endast innovationer och nya produkter presenterades. Juryn utvärderade produkterna baserat på innovationsgrad.

Här finns bilder från mässan i Köpenhamn >

Troldtekt, Architects@Work, Rotterdam 2016

Architect@Work Rotterdam 2016

Troldtekt deltog i ARCHITECT@WORK i Rotterdam Ahoy, 14–15 september 2016.

Här finns bilder från mässan i Rotterdam >

Troldtekt, Architect@Work Liège 2015

Architect@Work Liège 2015

Troldtekt deltog i Architect @ Work i Liège den 28 och 29 maj 2015.

Här finns bilder från mässan i Liège >