World Green Building Week: Troldtekt deltar som partner

14.08.2019

Företag och organisationer från över 100 länder riktar fokus på hållbart byggande under World Green Building Week den 23-29 september. I Tyskland är DGNB, det stora namnet inom hållbart byggande, värd för veckan - med Troldtekt som partner.

World Green Building Week är en världsomspännande begivenhet med fokus på byggindustrins bidrag till en grönare värld. I år sker det under mottot #BuildingLife, och med ett särskilt fokus på CO2. Byggande och byggnader står för cirka 40 procent av världens energirelaterade koldioxidutsläpp.

Troldtekt är ett av de företag som stödjer World Green Building Week. Det gör vi framför allt i Tyskland, där vi är partner till Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB), som är värd för veckans evenemang.

Hållbart kontor i fokus under öppning

Den 23 september deltar vi vid en öppningsceremoni i Stuttgart. Här kommer arkitekter, politiker, investerare och andra aktörer att samlas för att höra mer om det nybyggda Alnatura Arbeitswelt i Darmstadt, som bjuder på ledande material och tekniker inom hållbarhet.

Den 13 500 kvadratmeter stora byggnaden är den största kontorsbyggnaden i Europa där fasaden är av lera. Alnatura Arbeitswelt har designats utifrån hållbara principer, med en takkonstruktion i trä, solceller på taket och geotermisk väggvärme. Det här har resulterat i den främsta av DGNB:s hållbarhetscertifieringar – platina. Troldtekt akustiktak, som också är ett hundraprocentigt naturmaterial, har valts för byggnadens restaurang/matsal.

>> Läs mer om Alnatura Arbeitswelt

Troldtekt bidrar till certifieringar

För Troldtekt är det en naturlig sak att ingå partnerskap med DGNB kring World Green Building Week. Våra akustikplattor består av trä och cement och är certifierade under det internationellt erkända designkonceptet Cradle to Cradle. Därmed arbetar vi utifrån principer som matchar kriterierna i en DGNB-certificering – och en rad andra internationella certifieringar för hållbart byggande.

Ingenjörsföretaget Rambøll har dokumenterat att Troldtekt akustikplattor kan ha ett positivt inflytande på mer än hälften av poängen vid en DGNB-certifiering. Dokumentationen gör det enklare för DGNB-granskare att beräkna Troldtekts bidrag. Rambøll har även utarbetat dokumentationspaket för Troldtekts bidrag till de övriga ledande certifieringarna LEED och BREEAM.

>> Läs om Troldtekts bidrag DGNB, LEED och BREEAM

 >> Läs mer om Troldtekt och Cradle to Cradle