Arkitektens egen ombyggnad

CEBRA har byggt om sitt kontor i Aarhus och valde designlösningen Troldtekt v-line. Man valde dessutom en variant som tillverkas med ett negativt koldioxidavtryck.

CEBRA arbetar med projekt över hela världen inom bostäder, stadsutveckling, utbildning, näringsliv och kultur. Arkitektbyrån har varit involverad i ett stort antal kända projekt, bland annat stadsdelen Nye i norra Aarhus, Experimentarium i Köpenhamn och Al Hosn Masterplan i Abu Dhabi.

Arkitektbyrån ligger i en industribyggnad i centrala Aarhus fylld med själ och karaktär. Det fanns dock ett behov av en kontorsmiljö med fler möjligheter och lokalerna har därför fått fler mötesrum, samarbetszoner och områden för fördjupning.

Troldtekt skapar en lugn yta

I samband med ombyggnaden valde byrån Troldtekts senaste designlösning, Troldtekt v-line.

– Vi valde Troldtekt på grund av de akustiska egenskaperna, eftersom plattorna skapar en behaglig efterklangstid i de olika arbetszonerna och eftersom designen med längsgående v-spår passar väl in i kontorets nya interiör, säger Carsten Primdahl, en av de fyra ägarna i CEBRA.

Troldtekt v-line, här i varianten 1way i naturgrå, är monterad på både tak och utvalda väggar.

– Troldtekt v-line ger ett raffinerat men enkelt designuttryck. Plattornas fogar är diskreta och med linjerna i designen skapas en sammanhängande och lugn yta, säger Carsten Primdahl.

Akustikplattorna i CEBRAs kontor är baserade på cementtypen FUTURECEM, som har ett negativt koldioxidavtryck mätt på råvaror, råvarutransport och tillverkning av plattorna.

– Som rådgivare inom byggbranschen är vi väl medvetna om det medansvar vi har för att minska branschens koldioxidavtryck. Som en del av denna uppgift vill vi utforska material med lägre klimatförändringar. Det gäller projekt i samarbete med våra kunder, men även på vårt eget kontor, säger Carsten Primdahl.

Fakta

Projekt:
Ombyggnad av arkitektbyrån CEBRA Architects
Arkitekt:
CEBRA
Byggherre:
CEBRA
Troldtekt produkter
Takbeklädnad:
Troldtekt v-line 1way
Färg:
Naturgrå (FUTURECEM)
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm träull)
Text & Foto
Text:
Publico
Foto:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S