Trä i byggen

Trä är ett sunt, elegant och flexibelt naturmaterial som gör positiv skillnad för koldioxidutsläppen. Många byggherrar väljer i dag trä vid uppförande av höghus och andra stora projekt.

Men vad krävs för att trä ska slå igenom ännu mer inom byggbranschen? Här på temasidan kan du läsa om experternas synpunkter och se några av de mest lyckade exemplen på träbyggnader.

Trä från danska skogar är – tillsammans med cement – råvarorna i Troldtekts akustikplattor. Alla Troldtekts akustikplattor är certifierade enligt en av de ledande standarderna för hållbart skogsbruk – PEFC™ och FSC® (FSC®C115450). I temat kan du läsa varför det finns ett behov av att öka utbudet av certifierat trä i Danmark.

Certifierat trä - från skog till arkitektur

Hållbart byggande börjar i skogen.

I den här videon förklarar direktören för FSC Danmark, Søren Dürr Grue, kraven på en FSC®-certifierad skog för biologisk mångfald.

Du lär dig också hur Troldtekt i sin produktion av akustikplattor hanterar FSC-certifierat trä, så att varje träfiber i en FSC-certifierad Troldtekt akustikplatta med säkerhet kommer från FSC-certifierade skogar.