Film: De har valt Troldtekt®

Privatbostad fick dokumenterat bättre akustik

Daniel Boje flyttade med sin familj till ett helt nytt hus i den lilla danska staden Solbjerg söder om Århus. Strax därefter insåg de att akustiken inte fungerade. Ljuden kastades runt rummen, även om det redan fanns ljudabsorberande gipstak monterade på flera ställen. I filmen kan du se hur familjen efter monteringen av Troldtekts akustiktak har fått det hus de drömt om.

Hälsosam inramning för utbildning

I den danska staden Aabenraa har UC Syddanmark samlat tre utbildningsprogram under ett och samma tak. Campusbyggnaden har ritats av Henning Larsen Architects, som hade starkt fokus på att skapa robusta undervisningslokaler med massor av dagsljus och bra akustik med användning av Troldtekt akustikplattor. Peer Teglgaard Jeppesen, Design Director & Partner på Henning Larsen Architects visar runt och berättar om byggnadens design.

God akustik i grön tankesmedja

Troldtekt har ingått ett samarbete med den gröna tankesmedjan Fores i Stockholm, som bygger broar mellan politiker, näringsliv och forskning inom hållbarhet. Se videon där vd:n Mattias Goldmann berättar hur Troldtekts hållbara tak- och väggpaneler bär upp tankesmedjans filosofi och samtidigt skapar en god akustik under de många möten och arrangemang som hålls i Fores lokalerna.

Troldtekt® i lägenhet i Köpenhamn

Titta på videon där Andreas Anderskou förklarar hur Troldtekt ö-monterade akustikplattor och Troldtekt dekoration har förbättrat akustiken i sin Köpenhamn lägenhet. Danska trendforskare Mads Arlien-Søborg delar också sin syn på lägenhetens nya akustiklösning.

En före och efter-historia

I oktober 2010 vann familjen Højlund en tävling om ett Troldtekt-tak. I den här videon beskriver familjen hur deras vardag har förändrats efter monteringen av ett Troldtekt akustiktak.