Film: Hållbarhet

Certifierat trä - från skog till arkitektur

Hållbart byggande börjar i skogen. I den här videon förklarar direktören för FSC Danmark, Søren Dürr Grue, kraven på en FSC®-certifierad skog för biologisk mångfald. Du lär dig också hur Troldtekt i sin produktion av akustikplattor hanterar FSC-certifierat trä, så att varje träfiber i en Troldtekt akustikplatta kan spåras till ett specifikt område för träförsörjning.

God akustik i grön tankesmedja

Troldtekt har ingått ett samarbete med den gröna tankesmedjan Fores i Stockholm, som bygger broar mellan politiker, näringsliv och forskning inom hållbarhet. Se videon där vd:n Mattias Goldmann berättar hur Troldtekts hållbara tak- och väggpaneler bär upp tankesmedjans filosofi och samtidigt skapar en god akustik under de många möten och arrangemang som hålls i Fores lokalerna.

Danmark: Ett steg före

Dokumentär av den brittiska Ellen MacArthur Foundation som tar temperaturen på kretsloppsekonomin i Danmark. I filmen berättar Troldtekt om vårt strategiska arbete med Cradle to Cradle-principerna. Dessutom visar vi exempel på våra ansträngningar inom materialåteranvändning. Dokumentären skapades som en del av Disruptive Innovation Festival online.