Troldtekt i paneldebatt under toppmötet Circular Shift 2020

Hur får vi en cirkulär framtid? Det är fokus när Cradle to Cradle Products Innovation Institute dukar upp till en rad debatter online i oktober. Troldtekt deltar i den panel som ska tala om innovativa samarbeten och robusta leveranskedjor.

15.10.2020

De närmaste veckorna erbjuder massor av inspiration och kunskap om du är intresserad av hållbarhet och cirkulär ekonomi. Circular Shift 2020 är namnet på Cradle to Cradle Products Innovation Institutes årliga evenemang där en rad debatter ingår i programmet – bland annat med Troldtekt i panelen.

På grund av covid-19-situationen har det ursprungligen planerade eventet i Amsterdam omvandlats till ett online-event. Arrangörerna har därför tagit tillfället i akt att sprida ut de inspirerande debatterna över flera veckor. Varje torsdag mellan den 8 och 29 oktober (kl. 15:00) kan du följa dem gratis.

Troldtekts kommunikationschef Tina Kristensen deltar i panelen den 22 oktober och talar om innovativa samarbeten och robusta leveranskedjor. De andra två paneldeltagarna är Timothy Glaz, Head of Corporate Affairs på Werner & Metz och Hugues Lefevre, produktchef på AGC Glass Europe.

Anmäl dig till paneldebatten här

Råvarorna finns nära produktionen

Cradle to Cradle Products Innovation Institute administrerar det hållbara designkonceptet Cradle to Cradle. Sedan 2012 har Troldtekts akustikplattor varit Cradle to Cradle-certifierade på silvernivå. Samtidigt har Troldtekt baserat sin affärsstrategi på designkonceptets cirkulära principer.

Partnerskap och robusta leveranskedjor, som är i fokus under paneldebatten den 22 oktober, är ett viktigt fokusområde för Troldtekt. I tillverkningen av akustikplattorna ingår endast danska råvaror – certifierat trä (PEFC™ och FSC®) och cement.

Råvarorna hämtas inom en radie på cirka 15 mil från Troldtekts fabrik. Det innebär att Troldtekt har en säker försörjningsväg från leverantör till fabrik samt ett lågt koldioxidavtryck i samband med transporten av råvarorna.

Läs mer om Troldtekt och Cradle to Cradle här