Designserie nominerad till prestigefyllt produktpris

Hela serien med Troldtekt® designlösningar har nominerats till DETAIL Product Award 2020. Priset delas ut av den tyska arkitekturtidningen DETAIL och onlineplattformen archipinion. I november kan du rösta på din favorit i fem olika priskategorier.

07.10.2020

Gestaltung (Design), Innovationscharakter (Innovation), Funktionalität (Funktion), Nachhaltigkeit (Hållbarhet) och Integrationsfähigkeit (Integrationsförmåga). Det är de fem kriterier som produkterna bedöms utifrån när DETAIL och archipinion utser vinnarna av DETAIL Product Award 2020. Först görs en omröstning online där arkitekter och andra som är intresserade av genomtänkt design kan rösta på sin favorit. Omröstningen kommer att pågå från den 1 till den 30 november 2020.

Bland de nominerade till priset finns serien med Troldtekt® designlösningar, som tidigare har vunnit en ICONIC Award 2019 och en German Design Award 2020. Med designserien har Troldtekt tagit sina Cradle to Cradle-certifierade akustikplattor av trä och cement till en ny estetisk nivå. Målet är att ge framför allt arkitekter större frihet för att designa rum som förenar god akustik och ett hälsosamt inomhusklimat med karaktärsfulla uttryck.

Skapa dina egna mönster och rytmer

När du väljer Troldtekts designlösningar till din byggnad kan du skapa egna mönster och rytmer i designen – oavsett om du är ute efter ett nordeuropeiskt uttryck med ljusa färger och räta vinklar eller en mer uttrycksfull stil. Du kan variera och skalanpassa de enskilda designlösningarna så att de ger intrycket av en stor, sammanhängande enhet i tak eller på väggar.

Gemensamt för lösningarna är att de är industriellt producerade, bland annat med hjälp av CNC-teknik. En av de mest populära varianterna är Troldtekt line som har längsgående spår som fortsätter sömlöst över hela takytan utan synliga skarvar mellan plattorna. Ett annat exempel är rombformade akustikplattor (Troldtekt romb), som monteras så att ytan får en tredimensionell effekt.

Se hela serien med Troldtekt designlösningar

Valts till många projekt

DETAIL Product Award 2020 delas ut i fem kategorier och Troldtekt har nominerats i kategorin ”Ausbau und Interior”. För att komma i fråga är det ett krav att lösningen har lanserats på marknaden under de senaste två åren. Troldtekts designlösningar lanserades 2019 och har sedan dess valts till en mängd byggnader.

Se exempel på projekt med Troldtekts designlösningar

Inför den öppna omröstningen har redaktionen på arkitekturtidningen DETAIL valt ut de nominerade bland alla inlämnade produkter. DETAIL delar ut priset i samarbete med archipinion, som är en kunskapsbank på nätet för arkitekter.

>> Gå till online röstning här