Webbseminarium: Hur skapar vi en skola för alla?

25.11.2020

Kan stimulerande arkitektur och bra akustik ge bättre trivsel, ökad koncentration och högre betyg för skolelever i Göteborgsregionen? Torsdagen den 26 november delar danska experter med sig av sina erfarenheter på ett webbseminarium som anordnas av den danska ambassaden. Bland föredragshållarna finns Troldtekt.

Under de senaste åren har stora politiska insatser gjorts för att förbättra elevernas skolresultat med hjälp av arkitekturen. Erfarenheten visar nämligen att skolbyggnaden kan ha stor inverkan på elevernas kunskapsnivå.

Både i Sverige och i Danmark byggs och renoveras skolor i stor omfattning, och eftersom projekten ofta ska genomföras på kort tid, kan det innebära man förbiser att inomhusklimat och akustik. Det kan få stor betydelse för elevernas lärande.

I ett webbseminarium för arkitekter och byggherrar i Göteborgsregionen delar danska experter med sig av sina kunskaper om framgångsrika skolprojekt. Webbseminariet äger rum torsdagen den 26 november kl. 9:30–11:00 med Danmarks ambassad i Sverige som arrangör.

Två framgångsrika skolexempel

På webbseminariet får du bland annat träffa Jörgen Elofsson, Country Manager på Troldtekt AB, som är svensk återförsäljare av de danskproducerade Troldtekt akustikplattorna.

Han kommer bland annat att berätta om de goda erfarenheterna från den nybyggda och prisbelönta Skovbakkeskolen i Odder, söder om Danmarks näst största stad, Aarhus. Här ger vitmålade Troldtekt akustiktak både ett visuellt och ljudmässigt lugn.

På webbseminariet får man också höra Martin Roald Poulsen från NERD Architects berätta om renoveringen av den nedgångna Søndervangskolen i ett av Aarhus socialt utsatta områden. Här har bord i raka rader ersatts av förmedlingstrappor och skolans långa korridorer har förvandlats till en rörelsebana med en uppsjö av aktiviteter. Även på Søndervangskolen ingår Troldtekts akustikplattor som en del av den nya arkitekturen.

FAKTA: OM WEBBSEMINARIET

Webbseminariet arrangeras av Danmarks ambassad i Sverige. Föredragshållarna är:

  • Vibeke Rovsing Lauritzen, Danmarks ambassadör i Sverige
  • Jörgen Elofsson, Country Manager på Troldtekt AB
  • Martin Roald Poulsen, grundare av NERD Architects
  • Stéphane Barbou des Places, sektorexpert – stadsutveckling på Danmarks ambassad

Tid: Webbseminariet äger rum torsdagen den 26 november kl. 9:30–11:00.

Anmälan: Du kan anmäla dig här