Achitects Know-How-session fokuserar på material i den cirkulära ekonomin

Anmäl dig till online-eventet ”Material Matters – the circular economy”, som livestreamas den 14 december. Den välrenommerade arkitekten Thomas Rau (RAU Architects/Turntoo) och kommunikationschefen Tina Snedker Kristensen (Troldtekt) håller i presentationerna.

08.12.2020

Sätt ett kryss i kalendern för måndagen den 14 december kl. 16:45–18:15 och anmäl dig till denna know-how-session om byggmaterial i den cirkulära ekonomin. Sessionen, som riktar sig till arkitekter, genomförs online via Zoom.

Huvudpresentatör är Thomas Rau, som under många år har varit en av förkämparna för ett hållbart samspel mellan människa och natur. Han har grundat företagen RAU Architects och Turntoo, som med sin bas i Amsterdam har utvecklat koncept och affärsmodeller inom cirkulär ekonomi i byggbranschen. Thomas Rau har också skrivit boken ”Material Matters”, och 2013 utsågs han till Årets arkitekt i Nederländerna.

Akustikplattor i hållbara kretslopp

Sessionens andra presentatör är Tina Kristensen, kommunikationschef på Troldtekt. Troldtekts akustikplattor har sedan 2012 certifierats enligt det hållbara designkonceptet Cradle to Cradle, där man fokuserar på cirkulära kretslopp.

I samband med certifieringen har noggrann dokumentation gjorts för att visa att akustikplattorna är fria från ämnen som är skadliga för människor och miljö. Det innebär att plattorna kan återgå till det biologiska kretsloppet som näringsämne eller till det tekniska kretsloppet som råvara i cementtillverkning.

Sessionen den 14 december är en del av Architcts Know-How Sessions, som det tyska eventföretaget The Art of Business och Architects, not Architecture står bakom. Syftet är kunskapsdelning inom byggbranschen. Sessionen är på engelska, och efter presentationerna kan du själv delta i debatten med din input och dina frågor.

>> Anmäl dig till sessionen här