Sofias änglar: Troldtekt hjälper en familj i sorg

08.10.2020

I ett avsnitt av tv-serien Sofias änglar, som sändes den 7 oktober 2020 på Kanal 5, medverkar Troldtekt till att skapa en musikstudio. Studion hjälper en musikälskande familj som har förlorat sin far och make i cancer.

Peter och Lisa, som träffades på Musikhögskolan, hade just fått sitt andra barn när läkarna upptäckte att Peter hade lungcancer. Det innebar två turbulenta år av sjukhusinläggningar och sjukhusbesök för familjen tills Peter tragiskt gick bort.

Mitt i sorgen och ensamheten efter att ha förlorat sin far och make får Lisa och hennes barn Theodor och Vincent besök av Sofia och hennes änglar, som skapar lite ljus i mörkret hos familjen. För även om deras hus inte är så stort, så finns det ett favoritrum där familjen känner sig trygg. Den känslan ska nu förstärkas med en insats av Sofias änglar, som – med hjälp av bland andra Troldtekt – ger huset en kärleksfull översyn.

Avsnitt sju av säsong 15 av Sofias änglar sändes på Kanal 5 onsdagen den 7 oktober. Avsnittet finns dessutom tillgängligt på streamingtjänsten dplay.

Projekt som Peter lämnade efter sig

Sofias änglar tar sig an flera projekt i hemmet: Barnens rum och en lekstuga byggs så som de två pojkarna drömmer om. Husets terrass byggs ut och färdigställs – ett projekt som Peter hade påbörjat men aldrig avslutat.

Dessutom omvandlas Peters gamla fristad – ett annex som omvandlats till en musikstudio – till en uppgraderad studio där Lisa kan fortsätta att uttrycka sin kärlek till musiken.

Testad med grytlock och skrålande sång

För renoveringen av musikstudion kommer två montörer från Troldtekt som sätter upp Troldtekts akustikplattor på både tak och väggar. När studion är klar testas akustiken av familjen, som för oväsen med grytlock och skrålande sång därinne.

Lisa, som både sjunger och spelar piano, beskriver rummet som väldigt harmoniskt.

I klippet nedan kan du se hur Troldtekts akustikplattor monteras i familjens musikstudio.

Se hela avsnittet här (kräver abonnemang på dplay).