Träffa Troldtekt på SCHULBAU i Stuttgart

SCHULBAU-mässan den 19-20 februari har fokus på hållbart byggande av framtidens skolor och institutioner. Träffa Troldtekt i monter 34 - och delta i Experten Lab där vi delar med oss av våra kunskaper om hälsosamma material inom byggande.

12.02.2020

I februari samlar SCHULBAU beslutsfattare, arkitekter, planerare och leverantörer till en två dagar lång intensiv mässa om framtidens skolor och institutioner. Mässan i Stuttgart är tänkt att bidra med inspiration så att planerade miljardinvesteringar i tyska skolor används för sådan arkitektur som bäst stöder lärande.

Samtidigt har SCHULBAU ett särskilt fokus på att göra byggnaderna mer hållbara. Detta bland annat genom att gå samman med Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB) som officiell mässpartner. Man gör det också genom att bjuda in utvalda företag att dela med sig av sina erfarenheter av hållbara byggprojekt.

Troldtekts kommunikationschef Tina Kristensen är en av föredragshållarna på mässans Experten Lab. Hon kommer att berätta om hur dokumenterat hälsosamma materialval spelar en central roll i hållbara byggnader – och visa upp goda exempel på projekt med Troldtekt akustikplattor från Tyskland och Danmark. 

Lyssna på föredraget den 20 februari 2020, kl. 11:15 i Experten Lab.

God akustik vid nybyggnation och renovering

På SCHULBAU har du också möjlighet att träffa Troldtekt GmbH för att prata om akustik och inomhusklimat. Vi ställer ut i monter 34, där du kan uppleva vårt breda utbud av naturliga akustiklösningar som kan användas för både skolor och institutioner – samt för både nybyggnation och renovering.

Här kan du också uppleva den nya serien Troldtekt® designlösningar som kombinerar god akustik med vacker design. Designserien har vunnit en German Design Award 2020 och en ICONIC Award 2019.

>> Se alla våra designlösningar här

Fakta om SCHULBAU

  • Datum: 19 februari 2020 (kl. 9–18) och 20 februari 2020 (kl. 9–16)
  • Plats: Carl Benz Arena Stuttgart
  • Du hittar programmet här