Bar & restaurang med Troldtekt nominerade till ”Byens Bedste”

12.08.2021

Det är utan tvekan den goda maten och den välsmakande ölen som gör intryck på gästerna när de besöker restaurangen Sushi Anaba eller ölbaren BRUS. Men även akustiken är i fokus när Troldtekts lösningar blir en del av inredningen. De två ställena nominerades i Berlingskes utnämning av ”Byens Bedste” i Köpenhamn.

”Samtliga detaljer på Anaba vittnar om Mads Battefelds hängivenhet och strävan efter perfektion.”

Så skrev tidningen Berlingskes matrecensent Svend Rasmussen i sin sexstjärniga recension av Köpenhamnsrestaurangen Sushi Anaba. Och restaurangägaren och köksmästaren Mads Battefelds känsla för detaljer återkommer även i restaurangens inredning, där inget har lämnats åt slumpen – inte heller akustiken, som du kan läsa mer om i vår intervju med arkitekten Anne Baun Danielsen.

Sushi Anaba nominerades till ”Byens Bedste Restaurant” 2021 i Berlingskes årliga genomgång, som uppmärksammar upplevelser i Köpenhamn i 15 olika kategorier.

Restaurangen, som bara har plats för åtta gäster åt gången, är minimalistiskt och stramt inredd efter japansk förebild och har svartmålade Troldtekt line akustiktak, som är en del av Troldtekts prisbelönta designserie.