Nytt showroom: Upplev personliga akustiklösningar mitt i Köpenhamn

09.03.2022

Troldtekt öppnar nu sitt showroom i centrala Köpenhamn. Här kan arkitekter och andra byggproffs ta del av det breda utbudet av akustiklösningar. Både de koldioxidnegativa Troldtekt-plattorna baserade på cementtypen FUTURECEM™ och de nya designlösningarna Troldtekt v-line kan ses i detta showroom.

I ett charmigt gårdshus i Gardergården på Vestergade 20C, 2 tr, København K, slår Troldtekt nu upp portarna till ett showroom på 140 kvadratmeter.

Här kan arkitekter, entreprenörer, hantverkare och andra byggproffs ta del av utbudet av Cradle to Cradle-certifierade akustiklösningar. Från klassiska Troldtekt akustikplattor i flera färger och varianter till den prisbelönta serien med Troldtekt designlösningar med frästa spår, trälister eller andra personliga uttryck. 

– Både när det gäller projektmarknaden och privatbostäder upplever vi en snabbt stigande efterfrågan i och omkring Köpenhamn. Inte minst är designlösningarna populära, men även klassiska Troldtekt-plattor används i flera projekt i huvudstadsområdet. Vi är därför väldigt glada att vi nu kan bjuda in arkitektbyråer och andra byggproffs, så att de kan ta del av de breda möjligheterna att designa rum med bra akustik, säger Ole Tønning Villumsen, försäljningschef på Troldtekt A/S.

Upptäck fler produktnyheter

Bland de olika varianterna av akustiklösningar som kan ses på plats finns även helt nya produkter:

Troldtekt baserad på cementtypen FUTURECEM

De nya plattorna tar upp mer koldioxid än de släpper ut, från produktion till bortskaffande eller återvinning. Förklaringen är att träet i plattorna absorberar mer koldioxid under trädens uppväxttid än vad som släpps ut under framställningen av cementtypen FUTURECEM hos Aalborg Portland och under produktionen av akustikplattor på Troldtekts egen fabrik. Både de klassiska Troldtekt-plattorna och designlösningarna kan fås baserade på FUTURECEM.

Läs mer om Troldtekt-produkter baserade på FUTURECEM

Troldtekt v-line med diskreta v-spår

De två nya designlösningarna Troldtekt v-line 1way och 2way har eleganta v-spår infrästa i ytan. Troldtekt v-line är baserad på de klassiska 25 mm Troldtekt-plattorna, medan de andra lösningarna i designserien är baserade på 35 mm plattor. Varianterna med v-line har därmed en lägre vikt och kan också tillverkas till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Troldtekt v-line lanseras på marknaden i början av april 2022 i samband med att showroomet öppnar. 

Så bokar du ditt besök

Troldtekts showroom i Köpenhamn öppnar i början på april 2022. Därefter är det möjligt att avtala besök i Troldtekts showroom på Vestergade 20C, 2 tr, København K.

Som arkitekt är du välkommen att kontakta projektkonsult Ulla Lehmannpå ulc@troldtekt.dk eller tel.
+45 2012 5556

Övriga intresserade är välkomna att kontakta projektkonsult Hans Eriksen på hae@troldtekt.dk eller tel.
+45 4037 8100