Nytt showroom: Upplev personliga akustiklösningar mitt i Köpenhamn

09.03.2022

Troldtekt öppnar nu sitt showroom i centrala Köpenhamn. Här kan arkitekter och andra byggproffs ta del av det breda utbudet av akustiklösningar. Både Troldtekt akustikplattor med ett lägre koldioxidavtryck och de nya designlösningarna, Troldtekt v-line, kan ses i showroomet.

I ett charmigt gårdshus i Gardergården på Vestergade 20C, 2 tr, København K, slår Troldtekt nu upp portarna till ett showroom på 140 kvadratmeter.

Här kan arkitekter, entreprenörer, hantverkare och andra byggproffs ta del av utbudet av Cradle to Cradle-certifierade akustiklösningar. Från klassiska Troldtekt akustikplattor i flera färger och varianter till den prisbelönta serien med Troldtekt designlösningar med frästa spår, trälister eller andra personliga uttryck. 

– Både när det gäller projektmarknaden och privatbostäder upplever vi en snabbt stigande efterfrågan i och omkring Köpenhamn. Inte minst är designlösningarna populära, men även klassiska Troldtekt-plattor används i flera projekt i huvudstadsområdet. Vi är därför väldigt glada att vi nu kan bjuda in arkitektbyråer och andra byggproffs, så att de kan ta del av de breda möjligheterna att designa rum med bra akustik, säger Ole Tønning Villumsen, försäljningschef på Troldtekt A/S.

Upptäck fler produktnyheter

Bland de olika varianterna av akustiklösningar som kan ses på plats finns även helt nya produkter:

Troldtekt baserad på cementtypen FUTURECEM

Cementtypen FUTURECEM från Aalborg Portland har ett ca 30 procent lägre koldioxidavtryck än traditionell cement. Det betyder att Troldtekt akustikplattor baserade på den nya cementtypen har ett koldioxidavtryck som är 26 respektive 38 procent lägre än för Troldtekt baserat på grå och vit cement, sett till plattornas hela livscykel. Både de klassiska Troldtekt-plattorna och designlösningarna kan fås baserade på FUTURECEM.

Läs mer om Troldtekt-produkter baserade på FUTURECEM

Troldtekt v-line med diskreta v-spår

De två nya designlösningarna Troldtekt v-line 1way och 2way har eleganta v-spår infrästa i ytan. Troldtekt v-line är baserad på de klassiska 25 mm Troldtekt-plattorna, medan de andra lösningarna i designserien är baserade på 35 mm plattor. Varianterna med v-line har därmed en lägre vikt och kan också tillverkas till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Troldtekt v-line lanseras på marknaden i början av april 2022 i samband med att showroomet öppnar. 

Så bokar du ditt besök

Troldtekts showroom i Köpenhamn öppnar i början på april 2022. Därefter är det möjligt att avtala besök i Troldtekts showroom på Vestergade 20C, 2 tr, København K.

Som arkitekt är du välkommen att kontakta projektkonsult Ulla Lehmannpå ulc@troldtekt.dk eller tel.
+45 2012 5556

Övriga intresserade är välkomna att kontakta projektkonsult Hans Eriksen på hae@troldtekt.dk eller tel.
+45 4037 8100