Troldtekt A/S: Ny VD vill öka tillväxten ytterligare

Michael Heeager Nystrup har utsetts till ny VD på Troldtekt, där han kommer att leda den globala expansionen av de danska akustikplattorna. Han har gedigen erfarenhet av försäljning och affärsutveckling inom den globala industrin – senast på LOGSTOR, som också är en del av irländska Kingspan Group.

12.09.2022

Michael Heeager Nystrup har utsetts till ny VD på Troldtekt, där han kommer att leda den globala expansionen av de danska akustikplattorna. Han har gedigen erfarenhet av försäljning och affärsutveckling inom den globala industrin – senast på LOGSTOR, som också är en del av irländska Kingspan Group.

2022 blev Troldtekt A/S en del av Kingspan Group, en multinationell koncern med huvudkontor i Irland och en vision om internationell tillväxt genom fokus på hållbarhet. Nu har Michael Heeager Nystrup (42) fått i uppdrag att leda den fortsatta tillväxtresan som VD för Troldtekt.

Michael Heeager Nystrup kommer till Troldtekt A/S efter 7 år på LOGSTOR, ett annat danskt företag inom Kingspan Group. Som vice VD ansvarade han där för försäljning, marknadsföring, produkthantering, affärsutveckling och digitalisering.

Alan Lawlor, VD för Kingspan Insulation och styrelseordförande i Troldtekt A/S, säger: 

– Michael Heeager Nystrup har gedigen erfarenhet av att utveckla och sälja produkter till den globala industriella marknaden. Han kan Kingspan utan och innan, och har tidigare hjälpt till att utnyttja fördelarna med att integrera ett danskt bolag i koncernen. Med innovativa produkter som ett resultat av en dokumenterat hållbar Cradle to Cradle-strategi kommer Troldtekt att bli en allt mer relevant aktör inom byggbranschen. Det har vi sett i Danmark, och de senaste åren även globalt, där marknadspotentialen är enorm. Jag ser fram emot Troldtekts fortsatta framgångar med Michael vid rodret.

En stark kultur

Den nytillträdde VD ser fram emot att bli en del av Troldtekt, som har huvudkontor i Århus, produktion i Troldhede och dotterbolag i Hamburg och Malmö.

– Troldtekts medarbetare brinner för akustiklösningar som gör en positiv skillnad för människor och tillverkas med stor respekt för miljön. Jag ser fram emot att bli en del av en stark kultur med rötter som sträcker sig ända tillbaka till 1935. Grunden finns redan på plats och nu måste vi ta tillfället i akt att säkerställa god akustik och elegant design i ännu fler hållbara byggnader världen över, säger Michael Heeager Nystrup.

Innan sin position på LOGSTOR arbetade han på KMD, som utvecklar mjukvarulösningar för statliga och lokala myndigheter. Han har en masterexamen i ekonomiförvaltning.

Redo att fördubbla kapaciteten

På Troldtekt kommer Michael Heeager Nystrup att ta över efter Peer Leth, som har varit VD sedan 2006. Peer Leth har själv valt att söka nya utmaningar som VD för DTE (Dansk Træemballage A/S).

– Jag vill tacka Peer för hans stora bidrag till Troldtekts tillväxt under 17 år och inte minst hans ihärdiga och professionella arbete under Troldtekts första tid som en del av Kingspan Group, säger Alan Lawlor.

Michael Heeager Nystrup tillträder som ny VD den 1 oktober 2022. Som en del av Troldtekts ambition att växa ytterligare, kommer han de närmaste två till tre åren att fokusera på uppförandet av en ny fabrik i Troldhede. Den blir ett komplement till den befintliga fabriken och kommer att mer än fördubbla Troldtekts produktionskapacitet.

FAKTA OM TROLDTEKT:

  • Troldtekt A/S är en ledande utvecklare och tillverkare av akustiklösningar för
    tak och väggar.
  • Sedan 1935 har danskt trä och dansk cement använts som råvaror i produktionen, som sker i Danmark under moderna, miljövänliga förhållanden.
  • Troldtekts affärsstrategi är framtagen med det hållbara designkonceptet Cradle to Cradle som ledstjärna.
  • Sedan våren 2022 har Troldtekt varit en del av Kingspan Group, en multinationell koncern med huvudkontor i Irland, som levererar högeffektiva byggmaterial till den globala byggmarknaden – med verksamhet i över 70 länder.

YTTERLIGARE INFORMATION:

Tina Snedker Kristensen, hållbarhets- och kommunikationschef på Troldtekt A/S

T: +45 8747 8124 // E: tkr@troldtekt.dk