Troldtekts designserie är ”årets lösning” för bostäder

Vid förlaget Callweys prisutdelning ’Wohnbauten Des Jahres 2022’ i München utsågs Troldtekts designserie till ”årets lösning”.

11.10.2022
Photo: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Callwey uppmärksammar varje år byggherrar och arkitekter genom att utse de 50 vackraste bostäderna i den tysktalande delen av världen. Som en del av tävlingen utses också årets bästa lösningar från företag som levererar material till bostäder.

Det var just priset ”årets lösning” i kategorin Decke, Wand & Boden (tak, väggar och golv) som tilldelades Troldtekts Cradle to Cradle-certifierade serie med designlösningar. Det offentliggjordes vid en prisceremoni måndagen den 10 oktober i München, efter omröstning och beslut från en professionell jury.

– Troldtekts designlösningar är ett självklart val för privatbostäder, eftersom de gör det möjligt att kombinera bra akustik, unik design och dokumenterad hållbarhet. Vi är glada att juryn har uppmärksammat produkternas estetiska och funktionella fördelar, och det är med stor stolthet vi tar emot priset för årets lösning, säger Steffen Riedmann, försäljningschef på Troldtekt GmbH.

Photo: Helene Høyer Mikkelsen
Photo: Tommy Kolsior

Ett val med många möjligheter

Troldtekt designlösningar är akustikplattor med frästa spår eller speciella mönster och dimensioner som ger tak och väggar ett enhetligt uttryck. Bara i Tyskland har designserien fått en ICONIC Award 2019, en German Design Award 2020 och utmärkelsen Die schönsten Restaurants & Bars 2021, som också delas ut av Callwey.

Våren 2022 utökades serien med två nya lösningar: Troldtekt v-line 1way och 2way med diskreta v-spår infrästa i ytan. Dessa två lösningar passar perfekt för bostadsägare som vill ha ett akustiktak med genomgående spår.

2022 blev det också möjligt att välja Troldtekt akustikplattor baserade på cementtypen FUTURECEM™, som har ett betydligt lägre koldioxidavtryck än traditionell cement. Även serien med designlösningar finns i varianter baserade på FUTURECEM.

I forbindelse med kåringen af Troldtekt designløsninger har Callwey produceret en kort film.

Fakta: Wohnbauten des Jahres

  • Vid Wohnbauten Des Jahres 2022 utsågs serien med Troldtekt® designlösningar till ”årets lösning” i kategorin Decke, Wand & Boden. Det offentliggjordes vid en prisceremoni den 10 oktober 2022.
  • Priserna delas ut av Callwey, ett förlag i München som ger ut böcker och tidskrifter inom bland annat arkitektur, design och livsstil.