Troldtekt v-line nominerad till förnämligt arkitekturpris

DETAIL Product Award 2023 står för dörren och fram till den 30 september är omröstningen öppen. Troldtekt v-line är nominerad i kategorin Bygg & Interiör.

11.07.2023

Den tyska arkitekturtidningen DETAIL delar även i år ut sitt internationellt erkända arkitekturpris DETAIL Product Award för att hedra marknadens mest innovativa byggmaterial och produkter.

Det finns totalt fyra kategorier, över vilka de 15 nominerade produkterna är fördelade. Troldtekt v-line baserad på FUTURECEM finns med bland de produkter som tävlar om priset i kategorin Bygg & Interiör.

Alla nominerade produkter väljs först ut av en professionell jury, och nu kan DETAILs läsare och andra intresserade rösta på sin favorit.

Gå direkt till omröstningen här.

Omröstningen är öppen till och med den 30 september 2023, varefter vinnaren för respektive kategori utses i november.

Troldtekt v-line har chans att vinna

Det är inte första gången som DETAIL har nominerat Troldtekt – tidigare har även andra designlösningar från Troldtekt varit med och tävlat om en Product Award.

Troldtekt v-line har redan vunnit en German Design Award, en Iconic Award och Idé Nyts Boligfavoriter.

DETAILs nominering av Troldtekt omfattar v-line-plattorna baserade på FUTURECEM, som över produktens hela livscykel har ett CO2-avtryck som är lägre än för Troldtekt baserat på vanlig cement.

Läs mer om Troldtekt-produkter baserade på FUTURECEM  

Troldtekt v-line finns i två varianter: 1way och 2way. Gemensamt för båda varianterna är att akustikplattorna har v-spår som ger ett elegant och enhetligt undertak.

V-line är baserad på de klassiska 25 mm akustikplattorna från Troldtekt, vilket gör dem lätta att hantera och säkerställer ett mycket konkurrenskraftigt pris samtidigt som taket får en extra desi

Ta del av DETAILs motivering till Troldtekt v-line här.