Troldtekt v-line vinnare av ICONIC AWARD 2023

Troldtekts senaste designlösning med diskreta v-spår i ytan är en av vinnarna av ICONIC Awards 2023: Innovative Interior. Det är German Design Council som står bakom det prestigefyllda designpriset.

03.04.2023

German Design Council, som även delar ut German Design Awards och German Innovation Award, har nu presenterat årets vinnare av priset ICONIC AWARD: Innovative Interior. Designlösningen Troldtekt v-line prisas i kategorin ”Produktdesign – vägg, golv och tak”.

Syftet med priset är att lyfta fram de bästa aktörerna på marknaden för innovativ design och inredning. En internationell expertjury har utsett Troldtekt v-line till vinnare.

– Vi är stolta över att German Design Council än en gång har valt att lyfta fram en ny akustiklösning från Troldtekt. Det visar att vi lever upp till vår värdering att vara innovativa. Priset väcker uppmärksamhet inom arkitektvärlden och banar väg för att Troldtekt v-line kan komma att användas i ännu fler kontors- och bostadsprojekt, säger Steffen Riedmann, Country Manager på Troldtekt GmbH.

Prisutdelningen sker vid en ceremoni den 3 juni 2023 på Design Post i Köln. Därefter öppnar utställningen för ICONIC AWARDS 2023, där besökarna kan uppleva alla nominerade produkter.

God akustik och visuellt lugn

Den vinnande lösningen Troldtekt v-line säkerställer god akustik i bland annat bostäder och kontor. Den finns i två varianter: Troldtekt v-line 1way och Troldtekt v-line 2way. Båda har diskreta v-spår frästa i ytan. Varje platta har tio eller sex spår med samma avstånd mellan spåren.

Med 1way får du ett lugnt uttryck med långa genomgående linjer, som man också känner igen från ribbtak. När du väljer 2way avbryts de längsgående spåren av tvärgående spår där plattornas ändar möts. En vit eller ljus variant av 2way ger ett karaktäristiskt mönster som tydligt framträder i rummet.

Precis som Troldtekts övriga akustikplattor är Troldtekt v-line tillverkade av danskt trä och cement. Både i naturträ och standardfärger har plattorna uppnått guldcertifiering enligt det hållbara designkonceptet Cradle to Cradle.

FAKTA om ICONIC AWARDS: Innovative Interior

  • ICONIC AWARDS: Innovative Interior lyfter fram de bästa inredningslösningarna i nio kategorier. Troldtekt v-line är vinnare i kategorin ”Produktdesign – vägg, golv och tak”.
  • Bakom utmärkelsen står det tyska designrådet German Design Council.
  • 2022 nominerades 540 lösningar från 26 länder till priset, där en jury bestående av arkitektur- och designexperter utser vinnarna.