Träffa Troldtekt på 3daysofdesign i Köpenhamn

Den 12–14 juni hålls 3daysofdesign i den danska huvudstaden. Den internationellt erkända designfestivalen bjuder på evenemang och utställningar för branschproffs och andra med passion för design. Upplev Troldtekt på flera evenemang runt om i Köpenhamn.

22.05.2024

Köpenhamn är återigen redo för tre dagar med fullt fokus på kreativitet, ikonisk design och innovativa material – i år under det gemensamma temat ”Dare to dream”.

3daysofdesign hålls den 12–14 juni 2024 – i stadens showrooms, butiker, på gator, i gallerier och på andra spännande kulturplatser som står för ett brett spektrum av evenemang.

Företrädesvis är öppettiderna för alla evenemang kl 10.00–18.00 alla tre dagarna, men det förekommer även kvällsevenemang.

Du kan uppleva karaktärsfulla Troldtekt akustiklösningar på flera av designfestivalens evenemang:

  • Utställning i design hub i Kongernes Lapidarium

  • TRANSCENDENCE-utställning på Refshale-ön

  • Öppet showroom hos Troldtekt på Vestergade

  • Ett stängt evenemang för internationella arkitekter.

Design hub i Kongernes Laidarium

Mellan lapidariets kungliga skulpturer ställer Troldtekt ut tillsammans med andra leverantörer av interiörprodukter. I Kongernes Lapidarium på Slotsholmen finns mer än 350 kungliga skulpturer från 1500- till 1700-talet. Under 3daysofdesign kompletteras de – med respekt för historien – med nyare designprodukter.

I Troldtekts del av utställningen kan du uppleva god akustik och karaktärsfull design på helt nya sätt. Här har man byggt vidare på det skulpturala tankesättet med olika installationer av Troldtekt akustikplattor från serien av designlösningar, som är uppställda som enskilda moduler. Dessutom kan du som gäst se utställningen från en sittplats tillverkad av rödgran, som är en av råvarorna i Troldtekt akustikplattor.

Design hub i Kongernes Lapidarium på Slotsholmen håller öppet för alla kl. 10-18. 

 

TRANSCENDENCE-utställning på Refshale-ön

Utställningen TRANSCENDENCE äger rum i en av Refshale-öns industrihallar, som tidigare användes för att tillverka fartygsmotorer. I utställningen kommer fokus att ligga på material och hållbarhet, och den i övrigt råa hallen fylls med både nya och återvunna material.

Syftet är att besökarna ska få en djupare uppfattning om material och få en ny förståelse för de föremål vi skapar och förbrukar.

Större och mindre företag samt forskare, designers och hantverkare kommer alla att delta i utställningen. Gemensamt för dem är att de vill påverka tillverkning, distribution och livslängden hos designföremål. Troldtekt är en av utställarna och vi deltar med våra akustikplattor baserade på den CO2-reducerade cementtypen FUTURECEM™. Plattorna i natur (samt enstaka plattor i rödaktiga färger) är staplade som ”korthus” lika höga som en person.

Utställningen TRANSCENDENCE är öppen alla dagar kl. 10–18, dock kl. 10–15 den 14 juni. Läs mer om utställningen här.

Öppet hus i Troldtekts showroom

I hjärtat av Köpenhamn – i vårt showroom på Vestergade – kan du uppleva Troldtekt akustiklösningar i olika designer och färger. Showroomet ligger i ett charmigt gårdshus där du kan få massor av inspiration till att designa stilfulla rum med bra akustik.

Bland akustiklösningarna i showroomet finns hela Troldtekt designserien, bland annat den populära Troldtekt line med rektangulära spår i ytan och Troldtekt v-line med diskreta v-spår.

Showroomet på Vestergade 20C är öppet för alla under 3daysofdesign kl. 10–17 .

 

Inspirationsrundtur för arkitekter

Under 3daysofdesign bjuder Troldtekt in grupper av tyska, norska och svenska arkitekter på en rundtur på Köpenhamns gator till utvalda designevenemang.

Turen bjuder på en kombination av dansk design, god akustik och gastronomi. Här kommer de deltagande arkitekterna bland annat att besöka designutställningen i Kongernes Lapidarium, showroom och rooftop-bar hos Fredericia Furniture samt besöka Troldtekts showroom.

Dessutom kommer det att finnas gastronomi och god akustik med bland annat lunch på Restaurant MARK och middag på Christiansborgs Restaurant Tårnet. Båda restaurangerna har Troldtekt akustiklösningar.

Turen är endast tillgänglig för arkitekter som anmält sig i förväg. Här kan du läsa mer om inspirationsrundturen.  

 

Läs även