Förnäm utmärkelse till Kronprinsen i Malmö

Renoveringen av köpcentret Kronprinsen har inte gått obemärkt förbi. Vid Nordic Commercial Spaces & Communities prisutdelningsevent i Stockholm fick Malmöprojektet utmärkelsen ”Commercial Space of the Year 2024”. Troldtekt akustiklösningar är en del av shoppingcentrets nya design.

18.04.2024
Troldtekt akustikplattor har unika ljudabsorberande egenskaper och säkerställer bra akustik i t.ex. kontorsbyggnader

Flera prestigefyllda priser delades ut när Nordic Commercial Spaces & Communities (NCSC) höll Sweden Awards 2024 torsdagen den 11 april. Det hela ägde rum en galakväll på Downtown Camper i Stockholm.

Bland kvällens prisvinnare fanns shoppingcentret Kronprinsen i Malmö, som fick utmärkelsen ”Commercial Space of the Year 2024”. Kronprinsen ägs av fastighetsbolaget Heimstaden – och flera varianter av Troldtekt akustiklösningar är en del av centrets renoverade design.

NCSC, som står bakom prisutdelningen, är en branschorganisation som representerar shoppingområden på den nordiska marknaden och syftet med den årliga prisutdelningen är att fira branschens mest framgångsrika, innovativa och kreativa insatser i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

En berömmande jury

Först utser juryn nationella vinnare i varje nordiskt land som därefter tävlar i en nordisk final. De olika priskategorierna är ”Årets kommersiella rum”, ”Årets kommersiella aktör”, ”Årets innovation” och ”Årets marknadsföringskampanj”.

Det var alltså i kategorin kommersiella rum som Kronprinsen tog hem den svenska segern. Juryn gav bland annat följande motivering:

”Huvudplanen är överskådlig och sammanhängande med noggrant utformade miljöer där små och speciella arealer har utnyttjats på ett skickligt sätt. De vårdar och framhäver byggnadens historia samtidigt som designen är modern och innovativ.”

”Med material och detaljer av hög kvalitet har de skapat en plats som känns varm och ombonad. Hyresgästerna är en lagom blandning av handel, service och funktioner och matutbudet visar innovation och trend, men är samtidigt tidlöst när det gäller upplevelse och känsla.”

 

Så här har Troldtekt använts i designen av Kronprinsen

Det är Kamikaze Arkitekter som står bakom Kronprinsens nya inredning i samband med en renovering där centrets design har fått ett modernt uttryck, bland annat med hjälp av trä och varma färger.

Troldtekt akustikplattor har valts till café- och restaurangområdet, där plattorna i naturträ säkerställer att gästerna kan äta och prata i en akustiskt behaglig miljö.

Dessutom har designlösningen Troldtekt curves monterats på väggarna i området för cykelparkering och passage i källaren, där det även finns klassiska Troldtekt akustiktak.

Se bilderna och läs mer i vår referens om Kronprinsen.