Stort intresse för bra akustik på Nordbygg

Nordens största byggmässa, Nordbygg i Stockholm, besöktes av 40 000 yrkesmän från byggbranschen. För första gången deltog Troldtekt med en mässmonter, som också var välbesökt.

07.05.2024

Nordbygg är Nordens största mötesplats för bygg- och anläggningsindustrin. Mässan hålls vartannat år och lockar yrkesverksamma från Sverige, övriga Skandinavien och resten av Europa.

År 2024 hölls Nordbygg den 23-26 april på Stockholmsmässan och besöktes av cirka 40 000 besökare.

Det fanns hela 900 utställare fördelade runt om i hallarna och mer än 200 seminarier där byggherrar, arkitekter, entreprenörer och alla andra kunde inhämta nya kunskaper och nätverka med kollegor i branschen.

Troldtekt delade monter med IsoTimber, som levererar prefabricerade väggar i massivt trä. 

Imponerade över lugn och design

Det var första gången som Troldtekt deltog som utställare på Nordbygg-mässan – och det var en framgångsrik debut. I montern hade man både ett urval av de karaktärsfulla Troldtekt designlösningar och Troldtekt plattor baserade på den CO2 -reducerade cementtypen FUTURECEM™.

– Många av gästerna fick en aha-upplevelse när vi bjöd in dem till vår utställning. De var imponerade över vilket lugn Troldtekt skapar och hur stor betydelse akustikplattorna har. Intresset för våra produkter var brett – särskilt för designserien med Troldtekt line och Troldtekt v-line, säger Thomas Åberg, som är Troldtekts säljchef för återförsäljare och industri i Sverige.

– Vi hade många bra samtal som har lett till nya kontakter, möjligheter till framtida samarbetspartners och nya affärer. Det har bland annat varit besökare från återförsäljarledet, byggföretag, arkitekter, industri, fastighetsutvecklare och hantverkare. Allt som allt har det varit en bra blandning av olika segment inom byggbranschen, fortsätter han.

Nästa gång hålls Nordbygg-mässan den 21–24 april 2026.