Upplev Troldtekt under Stockholm Design Week

Den 5–11 februari 2024 bjuder Stockholm Design Week på evenemang i hela den svenska huvudstaden. Upplev Troldtekt på Jordens Arkitekters utställning om framtidens byggande, på evenemang i showroomet Studio B3 – och på skandinavisk kunskapsdelning på Danmarks ambassad.

05.02.2024

Under hela vecka 6 kommer Stockholm att präglas av evenemang, utställningar, öppna showrooms och andra upplevelser för designintresserade. Stockholm Design Week öppnar måndagen den 5 februari och bjuder på ett pärlband av stora och små evenemang fram till söndagen den 11 februari.

Syftet med Stockholm Design Week är att främja skandinavisk design internationellt. Det sker bland annat på Stockholm Furniture Fair, som är Skandinaviens största evenemang för möbel- och belysningsdesign samt arkitektur. Det finns även många andra aktörer bjuder in till spännande arrangemang med design i fokus.

 

 

Du kan träffa och uppleva Troldtekt på flera olika evenemang under Stockholm Design Week:

 

Arkitektutställning: Upplev Troldtekt akustikplattor på Stockholm Furniture Fair

Jordens Arkitekter deltar på Stockholm Furniture Fair med utställningen ”Farming Architects” som handlar om framtidens bostadskoncept – inom allt från större bostadshus till seniorbostäder och timmerstugor.

Arkitektfirman har valt ut Troldtekt akustikplattor baserade på den CO2-reducerade cementtypen FUTURECEM™ som en av de produkter som ska ingå i utställningen.

– Vi är mycket glada över att Troldtekt deltar på mässan. Vi älskar materialet och bygger till och med alla våra displayskärmar med Troldtekt akustikplattor för att visa upp våra projekt. Troldtekts hållbarhetsfilosofi ligger i linje med Jordens Arkitekters målsättningar, och Troldtekt är det perfekta byggmaterialet för framtidens byggande, säger Jacob Wallér, grundare av Jordens Arkitekter.

Skovbakkeskolen
Photo: Thomas Mølvig (architect) & Adam Mørk

Seminarium: ”Hur bygger man för alla sinnen?”:

Danmarks Ambassad i Stockholm bjuder in till seminarium om lärandebyggande för alla sinnen. Här är syftet att dela kunskap över hela Danmark och Sverige med intressanta föredrag, debatt och en rundabordetsession.

Förmiddagens keynote är R&D Architect Klaudio Muca från CEBRA architecture. CEBRA har med forskningsprojektet WISE undersökt hur arkitektur kan främja livslångt lärande i skolan och på arbetsplatsen. Projektet tar in idéer från ledande tänkare inom utbildning och entreprenörskap - och bygger på forskning inom bland annat kognitiv psykologi.

Jonas Kjellander från Sweco Architects och Tina Snedker Kristensen, kommunikations- och hållbarhetschef på Troldtekt, deltar också med föredrag – följt av en paneldebatt. De två uppläggen utgår från materialens påverkan på inomhusklimatet, bland annat ljus, akustik och luftkvalitet.

Allt detta händer tisdagen den 6 februari kl. 9–12. Evenemanget är nästan fullbokat, men så länge det finns platser kvar kan du anmäla dig.

Anmäl dig här

Showroom-evenemang: ”Music & Mingle” och ”After Fair Evening”

Studio B3, som är Stockholms största showroom med möbler, ljus och övrig inredning, bjuder in till två informella nätverksevenemang. Troldtekt är en del av showroomet, och vid de två evenemangen kan du träffa oss för ett samtal om akustik och design.

De två evenemangen i Studio B3 på Barnhusgatan 3 äger rum tisdagen den 6 februari kl. 18–22 och torsdagen den 8 februari kl. 17–21. Det är öppet för alla.

Ljudabsorberande träullsplattor från Troldtekt används ofta som akustiktak i kontors- och företagsbyggnader

Transformation kan vinna prestigefyllt pris

Under Stockholm Design Week delas flera prestigefyllda priser ut till både byggnader, produkter och fackmän under det gemensamma namnet Scandinavian Design Awards 2024. De nominerade kommer från hela Skandinavien.

Tre byggnader tävlar om utmärkelsen Architecture of the Year 2024, och i en av dem – Gjuteriet – ingår Troldtekt akustikplattor som en del av designen. Arkitekterna Kjellander Sjöberg från Malmö står bakom omvandlingen av den gamla industribyggnaden som nu har blivit moderna kontor. 

Troldtekt akustikplattor har monterats i den del av byggnaden där företaget Oatly har sitt säte. Fler bilder finns här.

Se hela programmet för Stockholm Design Week