Modern förskola

I kurorten Bad Tölz har en funktionell och estetiskt tilltalande förskola byggts, med trä som huvudmaterial och hög trivselfaktor för såväl barn som personal.

Bad Tölz är en tysk stad som ligger cirka 50 kilometer söder om München. Här vet man hur viktigt det är med en väl fungerande barnomsorg och att en förutsättning för detta är moderna lokaler. Därför har man låtit uppföra den nya förskolan Kinderland Weyarn, ritad av arkitektbyrån su und z Architekten.

Trähus med naturlig charm

Förskolan är i ett plan och ligger i samma område som grundskolan Jahnschule. Den består av en avlång huvudbyggnad på cirka 950 kvadratmeter, en flygel med kök, matsal och allrum samt en cirka 200 kvadratmeter stor övertäckt terrass med angränsande trädgård.

Den ljusa fasaden i lärkträ gör att den låga byggnaden med sadeltak upplevs som välkomnande och utstrålar en naturlig charm.

Öppna och ljusa lokaler

Den nya förskolan med plats för cirka 100 barn domineras av ljust trä även invändigt – såväl i dörrar och fönsterkarmar som på väggar – vilket bidrar till en trivsam atmosfär.  Även de barnanpassade möblerna är till största delen tillverkade av trä.

Det finns totalt fyra stora grupprum på 50 kvadratmeter vardera. Varje grupprum har en separat entré med stora glaspartier, som är perfekt integrerad i de öppna och ljusa lokalerna och erbjuder tillgång till utomhusytorna.

De mörkgrå golven skapar en snygg kontrast till de träfärgade taken och väggarna. Akustiktaken från Troldtekt passar perfekt ihop med övrig inredning och ger dessutom en optimal rumsakustik.