Studentbostäder med fokus på gemenskap

I Malmös nya studentbostäder, Basecamp, ligger fokus inte bara på att erbjuda studenterna ett boende, utan även en plats med fokus på gemenskap och inspiration.

Ljudabsorberande träullsplattor från Troldtekt används ofta som akustiktak i bostadsbyggnader

Under 2016 öppnade Basecamp Student sina första studentbostäder i Köpenhamn och sedan dess har det tillkommit studentbostäder i Polen och Tyskland. De första studentbostäderna i Sverige öppnade hösten 2022.

I stadsdelen Västra Hamnen i Malmö har det på en tidigare parkeringsplats byggts 640 Basecamp Student studentbostäder, på gångavstånd till Malmö Universitet, centrum och stranden. Bostäderna har byggts för att göra Malmö starkare som studiestad.

 

Med fokus på det sociala och inspirerande gemenskap

Basecamp Students projekt erbjuder fullservicebostäder där möbler och sociala aktiviteter ingår i hyran, för att på så sätt skapa bästa möjliga förutsättningar för att studenterna ska trivas. Byggnaden erbjuder förutom enrumslägenheter med eget kök och badrum även cirka 1 000 kvm gemensamma ytor med lounge, studierum, gym och gemensamma kök, där man kan träffas och umgås och skapa relationer, spela bordtennis eller ta en kopp kaffe i det lilla caféet. Eftersom gemenskap är en viktig grundsten i Basecamp Students projekt ser lokala team även till att arrangera sociala evenemang som de boende kan delta i.

I flera av de gemensamma utrymmena har man använt svartmålade Troldtekt akustikplattor som ger god akustik i utrymmena, där hög ljudnivå från alla studenterna kan vara en utmaning. Samtidigt smälter akustikplattorna väl in i rummens industriella design med betongväggar och synliga svarta ventilationsrör.