Samlingslokal med mysig atmosfär

Det nya seniorboendet i danska Fredensborg ligger vackert omgivet av träd och grönska. Den tillhörande samlingslokalen är inredd med inspiration av omgivningen, med trä i olika nyanser som skapar en hemtrevlig känsla.

Akustikplattor från Troldtekt som takbeklädnad i bostadsbyggnad

Denna gemensamma lokal kan användas till olika aktiviteter eller som ett extra allrum för de boende i Kongeparken. En stor sluttande takyta med synliga bjälkar, takfönster och stora, öppningsbara fönsterpartier ger rummet karaktär.

SpaceInnovators har stått för inredningen, där fokus har legat på att skapa en trivsam miljö. Detta har man uppnått med hjälp av taktila material som trä, läder och tyg, utan att kompromissa med funktionaliteten. SpaceInnovators har dessutom skapat integrerade myshörnor och bokhyllor, som tillsammans med köket utgör fasta element i den annars flexibla inredningen.

 

Mjuka, varma färger

Akustik är viktigt för att skapa en bra inomhusmiljö, oavsett om det är födelsedagskalas, bingokväll eller schackturnering som står på schemat. SpaceInnovators valde att satsa på en lösning i cementbunden träull, närmare bestämt Troldtekt baserat på FUTURECEMTM. Leran i FUTURECEM ger plattorna en varm och levande yta, som passar fint ihop med övrig inredning. Eftersom FUTURECEM ger ett lägre koldioxidavtryck var lösningen dessutom ett självklart val rent miljömässigt.

Troldtekt plattorna har monterats mellan de betsade träbjälkarna i taket, och både grund- och stämningsbelysning har integrerats på ett snyggt sätt med hjälp av inbyggda eller hängande armaturer. SpaceInnovators har stor erfarenhet av seniorsegmentet, och för dem har det varit ett spännande uppdrag att skapa en samlingslokal med enhetlig och trivsam miljö oavsett aktivitet.