Exklusiva bostäder i Hobro

Alla 24 lägenheter har vacker utsikt mot Hobros naturområde kring Vesterfjord - en utsikt som gör bostäderna unika i Hobro.

Troldtekt, apartments, Hobro, Denmark
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

Med ryggen mot skogen och utsikt mot den stora sjön Vesterfjord och staden har de nya bostadsrätterna ett perfekt läge i Hobro.

Byggnaden har uppförts i tre våningar i röd mursten med gula band, och alla lägenheter har stora balkonger. För att de boende skulle få den attraktiva utsikten är byggnaden krökt, och delen längst österut har inskjutna balkonger som garanterar privat utomhusvistelse. Ingångarna ligger på motsatt sida av byggnaden i anslutning till breda loftgångar, som också fungerar utmärkt som uppehållsyta för de boende.

Till byggnaden hör en stor gemensam lokal och gästrum med eget badrum samt förråd på undervåningen, utöver sex integrerade garage.

Akustik för samvaro

De 24 lägenheterna i varierande storlek har inretts med vardagsrum och kök vända mot utsikten. De stora fönsterpartierna med dörr till balkongen (söder och öster) släpper in mycket ljus i vardagsrummen. Många lägenheter har även hörnfönster som ger dagsljus från flera håll.

Rum som vardagsrum, kök och andra rum har inretts med Troldtekt tak, som garanterar god akustik och passar in i lägenheternas exklusiva stil. Den övervägande delen av ägarna i fastigheten är i åldersgruppen 50+, där hörseln ofta är nedsatt. Därför är det en viktig kvalitet att lägenheterna har inretts med en akustik som gör det möjligt att njuta av både stillhet och samtal.