Vardagsflykt med utsikt över Nagoldtal

Den totalrenoverade bad- och spaanläggningen Paracelsus-Therme med Sauna Pinea ligger mitt i en stor park i kurorten Bad Liebenzell och erbjuder avkoppling på högsta nivå.

Photo: Olaf Wiechers

Anläggningen, som sedan 1968 har utvecklats från simhall till modernt termalbad, består av ett stort badlandskap med inom- och utomhusmiljöer och är vackert belägen i det natursköna området Nagoldtal.

Omväxlande upplevelse- och bastulandskap

Förutom utomhuspool med jacuzzidel och vattenfall, doftö, saltinhalation och en solterrass med utsikt över Liebenzell slott, finns även en stor bastuanläggning till gästernas förfogande. Här finns bland annat ånggrotta, panoramabastu med vacker utsikt, timmerbastu i det fria samt relax- och aromabastu där besökarna kan svettas och ha det skönt för att sedan svalka sig i någon av poolerna.

Lugn och naturnära oas

Arkitekten Markus Beyer från Bad Liebenzell har på ett imponerande sätt lyckats skapa en lugn och avkopplande oas för badgästerna. Det smakfulla relaxrummet ”Natur & Paracelsus” på tredje våning ger tack vare stora glaspartier en fantastisk utsikt över landskapet i Nagoldtal, vilket skapar en avspänd och behaglig miljö.

Här kan gästerna luta sig tillbaka och ha det bekvämt i loungesoffor och vil- eller värmestolar och koppla av från den stressiga vardagen i en gungstol eller framför kaminen i läshörnan. Exempel på detaljer som verkligen drar blickarna till sig är ”skogen” av konserverade växter som hänger ner från taket och en vägg helt klädd i mossa, som samtidigt skapar ett bra inomhusklimat.

Takplattor som designelement

Bruna golv i trälook, inredningsdetaljer i trä, möbler i gröna och bruna toner samt en vatteninstallation förstärker den lugna, naturnära känslan. Designen passar perfekt ihop med de gråa Troldtekt curves-akustikplattorna, som kompletterar det genomtänkta helhetskonceptet perfekt i både färg och form.