Neutral miljö för avkoppling

Hos pause recovery studio i Århus erbjuds olika former av avslappning för kropp och själ. Här kan man ta en paus och ladda om med hjälp av floating, kompressionsboots eller infraröd bastu.

Troldtekt akustiktak är det naturliga valet för att säkerställa bra akustik och ett sunt inomhusklimat i bl.a vårdbyggnader
Photo: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Pause recovery studio ligger mitt i Århus vid nya Frederiks Plads. Hit kommer alla typer av personer, både unga och gamla, idrottare, upptagna affärsmän och de som bara behöver stunds välbefinnande i vardagen.

Det har varit viktigt för studion att miljön på Frederiks Plads är neutral och välkomnande för alla åldrar och kön. Atmosfären är avkopplande och välkomnande. Studions gäster känns hemvana och tar sig tid att prata med varandra.

Inredningen är på många sätt neutral, och därmed har akustiken också anpassats efter utrymmena. Med grå akustikplattor från Troldtekt i alla tak dämpas ljuden och det skapas ett sammanhang mellan rummen. De formstabila akustikplattorna från Troldtekt kan absorbera och avge fukt och är därför särskilt lämpliga som akustiktak i lokaler med hög luftfuktighet och fluktuerande temperaturer.

Snygg och lugn miljö

I ankomstrummet med den centrala receptionen står vilstolar i trä uppradade, och här kan kunderna få kompressionsbehandling med boots, vilket särskilt gynnar benmusklerna. Här är trä ett genomgående material som fint matchar en härlig pastellgrön färg på väggarna.

Vid garderoben finns det växter på en stor väggyta som en fin symbol för vitaliseringen av kroppen. I de nästkommande rummen hittar man två bastur med infrarött ljus. Det är en behandling som påskyndar fysisk och mental återhämtning.

Sist men inte minst har pause recovery studio två privata rum med floating. Här kan man uppleva en speciell viktlöshet i salt vatten och uppnå fullständig avkoppling.